Yaşam

2. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması Uluslararası Jürisi Belli Oldu

Bu yıl 15-18 Aralık tarihleri ​​arasında sinemaseverleri ikinci kez ağırlayacak olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda finale kalan sinemaları değerlendirecek uluslararası heyet üyeleri belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla,Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenecektir. 2. Sultanbeyli Ülkeler Arası Kısa Film Yarışması, 15-18 Aralık47 sinemadan toplam 619 sinemanın katıldığı kısa film türünü desteklemek ve sinema profesyonellerini seyirciyle buluşturmak amacıyla ikincisi düzenlenecek olan yarışmanın uluslararası delegasyonu arasında yer alacak. uygulanan ülkeler, Azerbaycan, Macaristan ve Türkiye sinemasının değerli oyuncu ve yönetmenlerini içermektedir.

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın bu yılki uluslararası delegasyonunda; Azerbaycan Peyzaj Yönetmenleri Derneği ve Türkiye Belgesel Görüntü Yönetmenleri Derneği üyesi, Belgesel Sinema ve Yazarlık Programlarının Geliştirilmesini Destekleme Derneği’nin kurucusu, Oscar Ödülleri’ne aday gösterilen ve ödüle layık görülen “40. Kapı” çok sayıda ödül ve 71. Venedik Uluslararası Film Festivali. Aralarında “Nabat” sinemalarının da bulunduğu 50’ye yakın belgesel ve kısa filmin yapımcısı ve yönetmeni, birçok ödüle layık görüldü. Elçin Musaoğlu ; 49. Karlovy Vary Sinema Festivali’nden birçok ödülle dönerek “Szabadesés” sinemasında rol aldı ve 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde“Ebedi Kış” filmindeki rolü Emmy Ödülükazanan ilk aktris olan Macar aktris yat limanı ; 8. Boğaziçi Sinema Festivali’nde ödül alan Kodokushi’nin yanı sıra “Meleklerin Koruyucusu”, “Göl İnsanları” ve “Gün Doğumdan Önce” gibi birçok ödüllü filme imza atan Türkiye’den yapımcı ve yönetmen . Ensar Altayvar.

kazananlardan 18 Aralıküzerinde Atlas 1948 Sinemasıİstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde duyurulacak olan Sultanbeyli Ülkeler Arası Kısa Film Yarışması kapsamında birinci sinemaya 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL ulusal kategoride. toplam 45 bin TL para ödülleri verirken; Bu yıl finale kalan ancak kalamayan 6 sinema Tanesi 3 bin TL Ekran telif ücreti ödenecektir. Uluslararası kategoride “En İyi Film” 10 bin TL para ödülü verilecektir. Ayrıca “Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi”nde yer alacak sinemalardan her biri Tanesi 3 bin TL görüntüleme telif hakkı sunulacaktır. bu yıl ilk kez En Güzel Müzik, En Uygun Sahne Yönetmeni, En iyi kadın oyuncu, En Büyük Erkek Oyuncuve En Yeterli Kurgu5 parçada Tanesi 5 bin TLsinemamıza katkı sağlayan para ödülü ve ücretli isimler Onur Ödülü sunulacak. Usta yönetmen Metin Erksan’ın ölümünün 10. yıl dönümü münasebetiyle verilecek. Metin Erksan Jüri Özel Ödülüsahibi” 7 bin TLPara ödülünü kazanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu