Haber

AK Partili Taşkın, Yeşilay ve Yeşilay Haftası’nın kuruluşunun 103. yılını kutladı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Yeşilay ve Yeşilay Haftası’nın kuruluşunun 103. yılını kutlayarak vatandaşları kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için her türlü zararlı alışkanlıktan uzak durmaya çağırdı.

Taşkın, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 1-7 Mart’ın Yeşilay Haftası olduğunu hatırlattı.

Yeşilay’ın kuruluş süreci hakkında bilgi veren Taşkın, Türkiye’nin 81 ilinde toplam 120 şubesi ile hizmet veren derneğin faaliyetlerine destek veren çok sayıda gönüllü olduğunu söyledi.

Bağımlılık türleri konusunda başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumu bilinçlendirmek amacıyla yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile her yıl 10 milyon öğrenciye ve 3 milyon yetişkine ulaşıldığını kaydeden Taşkın, şunları kaydetti: , Yeşilay, 2015 yılından itibaren Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile hizmet vermeye başlamıştır. Türkiye’de ve KKTC’de toplam 100 YEDAM ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık desteği verilmektedir. Bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan YEDAM ekibi; tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılıkları konusunda bilgilendirme, gerçek rehberlik, danışmanlık ve ayakta tedavi hizmetleri vermektedir.”

Tüm vatandaşları kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için her türlü zararlı alışkanlıktan uzak durmaya davet eden Taşkın, tütün, alkol, kumar ve teknoloji gibi bağımlılık sorunlarının çözümünde emeği geçen Yeşilay yönetimine, çalışanlarına ve gönüllülerine teşekkür etti.

damalhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu