İş

Citi, Smartsheet hisse hedefini 50 dolara düşürdü ancak satın alma notunu korudu

Cuma günü Citi, Smartsheet Inc. (NYSE:SMAR) için görünümünü değiştirdi ve fiyat hedefini bir önceki 63 $’dan 50 $’a düşürürken, şirketin hisseleri için Satın Al notunu korudu. Revizyon, Smartsheet’in dördüncü çeyrek finansal sonuçlarının ardından geldi; bu sonuçlarda hafif bir gelir ve faturalama üstünlüğü, ancak kârlılık ölçütlerinde önemli bir artış vardı.

Ortak çalışma yönetimi çözümleriyle tanınan Smartsheet, beklentileri sırasıyla 2 milyon dolar ve 1 milyon dolar aşan gelir ve faturalar bildirdi.

Ancak şirketin faiz ve vergi öncesi kârı (EBIT) ve serbest nakit akışı (FCF) tahminleri önemli ölçüde aşarak 17 milyon dolar ve 14 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu olumlu karlılık göstergelerine rağmen, şirketin 2025 mali yılı için büyüme görünümü daha sönük görünmektedir; gelir artışı tahminleri yıllık bazda %16,4’e ayarlanmış olup, %19 ila %20’lik konsensüs tahminlerine göre bir yavaşlama söz konusudur.

Citi analisti, küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) makroekonomik ortamının kötüleşmeye devam ettiğini ve bunun da gelecekteki büyüme beklentilerinde aşağı yönlü bir ayarlamaya yol açtığını belirtti. Yıllık yinelenen gelirin (ARR) artık %14 oranında büyümesi bekleniyor ve bu da yüzde 7 puanlık bir yavaşlamaya işaret ediyor.

Buna ek olarak, Smartsheet yeni bir pazara açılma liderinin atandığını duyurdu ve özellikle net gelir tutma (NRR) eğilimlerinin, stabilizasyon öngören diğer işbirlikçi iş yönetimi (CWM) satıcılarına kıyasla daha da daralması beklendiğinden, şirketin büyüme yörüngesi hakkında soru işaretleri yarattı.

Bu zorluklara rağmen Citi, şirketin artan serbest nakit akışını ve cazip değerlemesini gerekçe göstererek Smartsheet’e ilişkin olumlu görüşünü koruyor. Mevcut değerleme, özellikle piyasanın kapanış saatlerinden sonra, önümüzdeki on iki aylık işletme değerinin serbest nakit akışına (NTM EV/FCF) kılavuzunun 22 katı ile cazip görülüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-yesilhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu