Teknoloji

Instagram Artık Siz İstemediğiniz sürece Siyasi İçerik Göstermeyecek…

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri Meta Geçmişte Cambridge Analytica gibi dünya çapında bir skandala karışmış olsa da Instagram’ın apolitik bir platform olarak kalmasına önem veriyor. Ancak seçimler, savaşlar ve ortaya çıkan toplumsal hareketler ister istemez Facebook ve Instagram’ın siyasetin tartışıldığı mekanlara dönüşmesine neden oluyor.

Instagram’ın patronu Adam Mosseri, yaptığı açıklamada Meta’nın algoritmasını en azından apolitik kalmak isteyen kullanıcılar için düzenleyeceğini paylaştı. Mosseri’ye göre instagramve kardeş uygulaması İş Parçacığıkullanıcıların yeni içerik keşfettiği Keşfet sekmesi veya Reels gibi alanlarda siyasi içerik önermez.

Sosyal konulara ilişkin gönderiler de “siyasi” olarak değerlendirilecek

İlk önce; bu değişikliğin Instagram ve Threads siyasi içeriklerden tamamen temizlenmeyecek belirtelim. Yapay hesapları siyasi paylaşımlarla takip ederseniz bu hesapların paylaşımlarını görmeye devam edersiniz. Ayrıca siyasi içerik tekliflerini görmeye devam etmek isteyenler Ayarlar menüsünden ilgili seçeneği aktif hale getirerek siyasi içerik teklifi alabilecekler.

Peki Instagram ile karşılaştırıldığında “siyasi içerik” ne anlama geliyor? Mosseri kuruldu siyasal içerikli olarak hükümet, seçimler, yasalar ve toplumsal konular ele alınacaktır. Ayrıca “siyasi içerik” teriminin karmaşık ve dinamik bir anlamı olduğunu bildiklerini, dolayısıyla bu tarifi kullanıcı geri bildirimleriyle güncelleyeceklerini söylüyor. Bu değişiklikler birkaç hafta içinde yürürlüğe girecek.

Meta insanların sosyal bahisleri tartışmasını engellemek mi istiyor?

Söz konusu güncelleme, Meta’nın kullanıcıların sosyal konuları tartışmasını engelleme yöntemi olarak yorumlandı. Öyle ise bu çaba Instagram’ın “dünyayı pembe gösterme” politikasıyla uyumlu söyleyebiliriz. Ancak dünyadaki hemen hemen tüm konuların tartışıldığı X ile rekabet etmek isteyen Threads’in siyasi içerikten arındırılmaya çalışılması biraz ironik görünüyor.

buyukorhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu