Teknoloji

3 boyutlu yazıcıyla roket yaptılar! Uzaya fırlatılacak

Hayatımıza girdiği andan itibaren sürekli gelişmeler oluyor. Üç boyutlu baskı teknolojisinde herkesi şaşırtacak yeni bir gelişme daha oldu; 3 boyutlu yazıcıyla üretilen roketin uzaya gönderileceği söyleniyor. ABD’den gelen haber, teknoloji ve uzay meraklılarında heyecan uyandırdı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan uzay şirketi Relavity Space, 3D ile ürettiği roketi uzaya fırlatmak için lisans aldığını duyurdu. Teknoloji ve uzay dünyasında yaşanan gelişmeler, uzaya fırlatılacak bu roketin ne kadar sağlam olduğu konusunda insanlarda merak uyandırdı.

Lansman Tarihi Açıklandı!

Relativity Space’in twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre 3 boyutlu yazıcıyla üretilen roket, 8 Mart Çarşamba günü uzaya fırlatılacak. Bu heyecan verici gelişmeden haberdar olmak isteyen okuyucular, şirketin twitter hesabını takip ederek gelişme ile ilgili bilgilere ulaşabilirler.

üretilen roket “Dünya 1” isimlendirildi. Florida üzerinden Cape Carnaval Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan (CCSFS) fırlatılacak. Roketin fırlatılmadan önce birkaç test yapması gerekiyordu ancak şirket sözcüsünün SpaceNews’e verdiği bir röportajda; Testler sırasında rokette oluşacak aşınma ve yıpranmanın fırlatma sırasında sorunlara yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle Terran 1 isimli roket, test edilmeden 8 Mart Çarşamba günü gökyüzü ile buluşacak.

ÖZELLİKLERİYLE HERKESİ ŞAŞIRTIYORUM

3D yazıcı ile üretilmiş olması başlı başına şaşırtıcı olurken, Terran 1 boyutu ve yüküyle bu sürprize bir yenisini ekliyor. Roket 3,5 metre yüksekliğinde, 2,5 genişliğinde ve 9.280 kg faydalı yüke sahip. Roketin %85’inin 3D yazıcı ile üretildiği, kalan %15’lik kısmın ise motorlardan oluştuğu söyleniyor.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu