Teknoloji

Türkiye’de Otomobil Fabrikası Kurmak İsteyen Çinli Markalar

Otomotiv sektöründe elektrikli araçların üretimi ve kullanımı son dönemlerde önemli ölçüde arttı. Bu elektrikli araç dönüşümü Çinli markaları ön plana çıkardı. BYD, bu alandaki satış rekorları ile sadece Çin pazarında değil, Avrupa’da da oldukça iyi bir itibar kazanmıştır. Son açıklamalara göre Çinli firmalar, üretim ve satış tarafında Türkiye ile ilgilendiklerini gösteriyor.

Araç Tedarik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam da konunun doğruluğunu destekleyecek açıklamalarda bulundu. Saydam, Çinli otomobil markalarının Türkiye’de üretim yapmak istediğini söyledi. Saydam markasının ismini vererek tüketiciyi de heyecanlandırdı.

Yapılan açıklamaya göre; Skywell, Chery ve MG. Skywell markası daha önce Türkiye’de fabrika açacağını açıklamıştı. Chery ve MG’nin Türkiye’ye yatırım yapacak olması otomotiv sektöründe istikrar değişiklikleri yaratacak.

Skywell, Chery ve MG. Skywell markası daha önce Türkiye’de fabrika açacağını açıklamıştı.

Neden Türkiye?

Avrupa Birliği, geçtiğimiz günlerde açıkladığı karara göre Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını belirtmişti. Türkiye, Çin ve Avrupa açısından kritik bir noktada çünkü Avrupa Gümrük Birliği Anlaşması’nda Türkiye’den gönderilen otomobillerden vergi alınmıyor. Aynı durum Avrupa’dan Türkiye’ye getirilen otomobiller için de geçerli. Bu nedenle Çinli üreticiler Avrupa’ya açılmak için Türkiye’yi tercih ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu