Haber

Kuzey Irak’a hava operasyonu: 19 hedef imha edildi!

ANKARA (İGFA) – PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirmek, Irak’ın kuzeyinde halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınır güvenliğimizi sağlamak niyetiyle; 25 Ekim 2023 günü saat 21.00’de Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenlendi.

Hava operasyonuyla, Bölücü Terör Örgütü’nün (BTÖ) kullandığı ve sorumlu teröristlerin de yer aldığı değerlendirilen mağara, barınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 19 hedefin imha edildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yürütülen operasyonda yerli ve milli mühimmatın azami oranda kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, asillerin kalbinden çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Milletimiz, geçmişte olduğu gibi, ülkemizin ve milletimizin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye devam etmektedir. Bu operasyon sırasında tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirten; Masum sivillere, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar gelmemesi için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

haber-cigli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu