Haber

Ermeni haber sitesinden Atatürk ve Erdoğan’a küstah sözler

Ankara ve Erivan normalleşme süreci kapsamında ortak adımlar atarken Ermeni basınından kışkırtıcı bir yazı geldi.

ABD’de yayınlanan ve diasporanın sözcüsü olarak görev yapan Ermeni Haftası, “Kişisel çıkarlarınız için pazarlık yapın ve en kötüsüne hazırlanın”başlıklı bir makale yayınladı:

Stepan Piligyan imzalı yazıda Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal açıklamalarda bulunuldu.

Kışkırtıcı yazıda şu skandal ifadelere yer verildi:

“Barış için çıktığımız sonsuz yolculuğumuzda umut ve kaygılarla dolu bir hafta daha geride kaldı. İncil’de adı geçen Ararat’ın gölgesinde yaşamak bizim için hem acı hem tatlı bir şans oldu ama aynı zamanda da yaşamak zorunda olmak zorundaydık. Zalim Türklerin barbarlığına katlanın.İttihatçı Paşalar zamanından itibaren, gaddar “Kemal’e ve şimdi de ırkçı oportünist Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar Türkiye, barışçıl Hıristiyan halkının başına bela olmuştur.”

Normalleşme süreci için “2024 yılında Ermenistan kendisini güneydeki, doğudaki ve batıdaki Türk komşularıyla hâlâ ulaşılması zor bir barış arayışında buluyor.”değerlendiren Ermeni medya organı “Aliyev ve Erdoğan, Ermenistan’ın zayıflatılmasını veya ortadan kaldırılmasını istiyor.”söz konusu.

Ermeni Haftası bu teze herhangi bir kanıt sunmadı ancak Ermenistan’ın bu nedenle askeri kapasitesini artırması gerektiğini yazdı.

Yazının ilerleyen bölümlerinde de skandal ifadelere yer verildi.

“Türkiye maskaralığa devam edecek ve yeni önkoşullar eklemeye devam edecek. Her şey Ermenistan’ı zayıflatma bağlamında yapılıyor.”Ermeni medya organı Zengezur Koridoru için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu, Ermenistan’ın güney bölgesinin milletten ayrılmasına eşdeğerdir.”

ABD ve NATO’ya da davet yapan Ermeni Haftası, “NATO ve ABD, Türkiye’ye Azerbaycanlılara personel ve teknoloji sağlamayı bırakması talimatını vermelidir.”söz konusu.

“Benzer şekilde İsrail ile Azerbaycan arasındaki utanç verici ilişki de ABD’nin müdahalesiyle düzeltilebilir.”Ermeni medyası bunun Batı’nın çıkarına olduğunu iddia etti.

Söz konusu yazıda Batı’ya şu davet yapılıyordu:

“Azerbaycan işbirliği yapmazsa Ermenistan’ı silahlandırın ve gecikmiş yaptırımlar uygulayın. Bu kesinlikle Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin dikkatini çekecektir. Eğer öncelik barışsa, Ermenistan kendisini korumalı ve arabulucular tüm tarafları motive etmelidir.”

KAYNAK: ÖZGÜRLÜK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu