Haber

İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 85 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün çeşitli yerlerinde aralarında Hamas liderlerinin de bulunduğu en az 85 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin’in resmi ajansı WAFA’nın Batı Şeria’daki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te bazı konutlara baskınlar düzenlediği belirtildi.

Filistinli Esirler Derneği de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Hamas liderleri ve 5’i kadının da aralarında bulunduğu en az 85 Filistinlinin İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, son baskınlarla birlikte 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında gözaltına alınan kişi sayısının 1460’a çıktığı, artan tutuklamalarla birlikte İsrail hapishanelerindeki toplam Filistinli sayısının yaklaşık 6 bin 700 olduğu belirtildi.

Filistinli Esirler Derneği, 7 Ekim öncesinde yaptığı açıklamalarda, İsrail hapishanelerinde 1200’den fazlasının “idari tutuklu” olduğu, yaklaşık 5 bin Filistinlinin bulunduğunu belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu