Yaşam

“55 Metrekare” Saray’da sahnelendi

Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği ’55 Metrekare’ adlı tiyatro oyunu, 27 Ocak Cumartesi günü Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Finalde salonu dolduran tiyatroseverler, oyuncuları ayakta alkışladı.

Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kültür-sanat faaliyetleri kapsamında “55 Metrekare” adlı tiyatro oyunu, 27 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde iki perde halinde sahnelendi. Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği, Üç Kafadarlar Tiyatrosu’nda sahnelenen komedi oyununda İskender Bağcılar, Feriha Eyüboğlu, Tarık Şerbetçioğlu, Parıltı Gürkan, Nalan Cevizli, Fahri Kıncır sahne aldı. 55 Metrekare, “Yarın umut vaat ediyor, yaşananlar gibi dünler de bizimle kalacak, o yüzden hayat sadece bir an, hayat bu anda yaşasın” mesajını verirken izleyenleri güldürdü, düşündürdü. Salonu dolduran tiyatroseverlerden tam not alan “55 Metrekare” seyircilerden büyük alkış aldı.
ÖNGÖREN ATATÜRK’ÜN PORTRESİNİ SUNDU
Oyunun sonunda sahneye çıkan Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, oyunculara teşekkür ederek onlara özel tasarımlı Atatürk Portresi hediye etti.
OYUNUN KONUSU
Macit ve Ceyda mutluluğa geç de olsa kavuşmuş yeni evli bir çifttir. Yeni evlerine taşındıkları gün Ceyda’nın pek de iyi huylu olmayan annesi Bahriye Hanım, Macit’in çılgın ama enerjik amcası Kamuran Bey ve en yakın arkadaşları Gülfem ile Kenan bir araya gelirse ne olur? Elbette güzel başlayan her şeyde olduğu gibi zamanla içinden çıkılmaz durumlar gelişebilir. Güldüren ve düşündüren bir oyunda; Bu altı kişi 55 metrekarede hayatı sorgularken, bazen kahkahalarla gülerek, bazen de üzülerek kalıyoruz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu