Ekonomi

Bakan Işıkhan’dan esnafa erken emeklilik açıklaması

Vedat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı IşıkhanKatıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, ev kadınlarına prim desteği ve Bağ-Kur, prim gün sayısının azaltılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Işıkhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ev hanımlarına prim desteği

Ev kadınlarımızla birlikte bu topyekun ekonomik hayatın içerisindeyiz. Evde kadınlara yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımıza başladık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri. Bunu yerine getireceğiz. Kesinlikle herhangi bir sapma olmayacaktır.

Esnaflara erken emeklilik

Bağ-Kur’ların prim ödeme gün sayısının 9000 günden 7 bin 200 güne düşürülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seçimden önce verilmiş bir sözdür. Bunu mutlaka yerine getireceğiz. Bu adımları bütçe disiplini doğrultusunda atacağız.

EYT emeklilerinin sayısı 2 milyon

Şu anda EYT’li emekli sayımız 2 milyon, şu anda 16 milyon emeklimiz var. EYT kapsamında emekli olup çalışıp özel sektöre dönmek isteyen çalışanlarımıza 30 gün içerisinde destek sağlıyoruz.

2 TL asgari fiyat tartışması

17 bin 2 TL’lik taban fiyatın sonundaki 2 TL’nin, çalışanları daha önce üst vergi dilimine taşıdığı iddia edildi. Kesinlikle o kadar değil, tamamen gerçek dışı bir tez. Minimum Fiyat, Taban Fiyat Tespit Komitesi tarafından belirlenir. 2024 yılı brüt taban fiyatının aylık tutarı ise 20 bin 2 TL 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik fiyat ise 88,90 TL olarak belirlendi. Net minimum fiyat ise 17 bin 2 TL olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu