Haber

Yeni Nissan Z Nismo Tanıtıldı

Nissan 2021 yılında tanıttığı yeni Z modeli ile her geçen gün daha fazla SUV gördüğümüz otomobil pazarına farklı bir hava getirdi. 406 beygir güç ve 475 Nm tork üretebilen çift turboşarjlı V6 ile en büyük rakibi Toyota Supra ile karşı karşıya geliyor. sporAraba artık daha güçlü Nismo versiyonuyla adından söz ettirecek gibi görünüyor.

NissanZ Nismo daha güçlü motorla geldi

Nissan ikonik 370Z modelinin halefi olan Z modelinin tanıtılmasının ardında gözler Nismo versiyonuna çevrildi. Japon üretici, iki yıllık bir gecikmenin ardından nihayet Nissan Z modelinin pist odaklı bir versiyonunu tanıttı.

Yeni spor arabanın incelemesine kaputun altından başlayalım. Nismo versiyonu, standart modelde kullanılan çift turbo V6 motorun yükseltilmiş bir versiyonu ile birlikte gelir. 426 beygir güç ve 520 Nm tork üretebilen bu ünite daha iyi bir soğutma ve ateşleme sistemini beraberinde getiriyor.

Renault’nun sevilen elektrikli modeli için veda zamanı: Yerini kim alacak?

Mevcut modelden 20 beygir daha güçlü olan ve ekstra 45 Nm tork üretebilen Nismo’nun sadece otomatik şanzımanla sunulacak olması otomobil severleri bir nebze olsun üzebilir. Yeni yazılım sayesinde iki kat daha hızlı vites değiştirme imkanı sunan 9 ileri otomatik şanzıman, aynı zamanda start kontrol özelliğini de sunuyor.

Tasarıma baktığımızda ilk dikkat çeken şey, Fairlady 240ZG modeline gönderme yapan yeni uzatılmış burun tasarımı oluyor. Ayrıca daha fazla güç üreten motoru daha iyi soğutmak için aracın hava girişlerinin büyütüldüğünü görüyoruz.

Ayrıca otomobilin özel bir Nismo olduğunu vurgulamak için alt kısımdan otomobili boydan boya saran kırmızı şerit de dikkat çeken detayların ortasında yer alıyor. Bir diğer dikkat çekici detay ise arkada daha fazla bastırma kuvveti için daha belirgin hale getirilen spoyler. Nissan, yeni Z Nismo modelini 5 farklı renk seçeneği ile satışa sunacak. Bu renkler gümüş, kırmızı, siyah, inci beyazı ve Nismo’ya özel Gri olarak sıralanıyor.

Aracın iç kısmında kırmızı detaylar devam ediyor. Koltuklarda ve dikişlerde yer alan kırmızı detayları aracın dijital ekranında ve bilgi-eğlence sistemi ekranlarında da görmek mümkün. Ayrıca aracın koltuğu ve direksiyon simidi de Nismo versiyonuna özel olarak tasarlanmış.

Yeni Z Nismo ile Nissan, Toyota Supra’nın uykusunu kaçırmak üzere. Yeni Nissan Z Nismo hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

haber-ahirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu