Haber

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünü kutlayarak, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlardaki başarılarının yanı sıra devletlerarası bağların en üst düzeye çıktığını görmekten gurur duyduğunu belirtti.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı’nın (TDH) haberine göre Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında ​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve kardeş Türk halkını tebrik etti.

Berdimuhamedov, “Ülkenizin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlardaki başarılarının yanı sıra devletlerarası ilişkilerimizin yükselişini görmekten gurur duyuyoruz. Ülkelerimiz arasındaki kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine kişisel katkınızı son derece takdir ediyoruz ve inanıyoruz ki, İkili iş birliği daha da güçlenecek.” sözlerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye yaptığı başarılı resmi ziyaretin Türkmen-Türk dostluk ve kardeşlik ilişkileri tarihinde yeni bir sayfa açacağına güvendiğini dile getiren Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık, mutluluk, sorumlu olduğu devlet işlerinde üstün başarılar diledi. Kardeş Türkiye halkına barış ve refah. .

Ayrıca Halkla İlişkiler Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, en içten tebriklerini ve iyi dileklerini iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu