Yaşam

Türkiye’nin Gizemli Olaylarını Yapay Zeka İle Resimledik

Gizemli bir olay denilince herkesin aklına farklı hikayeler gelebilir. Medyada iyi bilinmesine rağmen çözülemiyor. gizemli olaylar,Geçmişten günümüze herkesin duyduğu, ancak somut delili bulunamayan olaylar olarak gösterilebilir.

Geçmişte ya da yakın tarihimizde yaşanan bu gizemli olaylardan bahsetsek de, gizemli yapıları nedeniyle gerçeklikleri hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Bu nedenle elimizdeki bilgiler ışığında Türkiye’de yaşanan esrarengiz olayları görsel tabanlı yapay zeka ile canlandırmak istedik. Son derece etkileyici görüntüler ortaya çıktı.

Bir dönem hepimizin korkulu rüyası olan gulyabani hala korku salmaya devam ediyor.

gulyabani Midjourney’e verdiğimiz detaylar; iri ve cansız gözler, uzun beyaz sakallar ve feci bir görünüm.

Kuran’ı yırtan kız efsanesini burada kimler hatırlıyor?

Aslında bunda gizemli bir şey yok. bu görselde fare – insan melezi Kişi, 2003 yılında sanatçı Patricia Piccini tarafından sergilenen bir balmumu heykeliydi. Bu görseli detaylandırırken fare ve insan melezi olduğunu, yerde sürünen bir insan olduğunu belirtmiştik. Midjourney bize bu sonucu verdi.

Kapadokya ve peri bacalarının periler, devler ve insanlar arasında geçen bir hikayesi var.

bir söylentiye göre Kapadokya bölgesinde dev yaratıklar yaşıyordu. Bu devler sinirlendiklerinde insanlara alev dalgaları göndererek her şeyi yok ettiler. Bir gün masallar diyarının padişahı bu durumu fark etmiş ve halk için üzülmüş. Perilerini buraya çağıran padişah, devlerin ateş toplarına karşılık olarak kar ve buz atarak devlerin gücünü zayıflatmış ve yer altına kaçmalarını sağlamıştır.

Hz. Nuh’un gemisinin Ağrı Dağı’nın eteğinde olduğu rivayet edilir.

Nuh’un gemisinin Cudi Dağı’nda bulunduğunu söyleyenler de var. Bu görüntüyü oluşturmak için biz Ağrı DağıNuh’un gemisinin bu dağda oturduğu bilgisini yapay zekaya verdik.

Van Gölü canavarı, özellikle 90’lı yılların en ünlü paranormal olayıydı.

Bu canavarla ilgili ilk yazılı kaynak 1889 tarihli Saadet gazetesinin bir nüshasındadır. canavarın Van Gölü Abdest almak isteyen bir kişiyi yakalayıp göle sürüklediği kitabında yazıyor. Özellikle 90’lı yıllarda birçok kişi bu canavarı gördüğünü iddia etmişti.

Efes Antik Kenti yakınlarındaki Yedi Uyurlar Mağarası’nı hiç ziyaret ettiniz mi? O bölgenin çok özel bir hikayesi var.

Yedi Uyuyanlar hem islamiyette hem hristiyanlıkta bir efsanedir. Farklı versiyonları olan hikaye, 7 gencin saklanmak için girdikleri mağarada 200 yıl boyunca uyuduklarını anlatıyor.

İzleyenlerin geriye dönüp baktığı Büyükada Rum Yetimhanesi, korku filmlerine konu olabilecek bir hikayeye sahip.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap binası olduğu söyleniyor. Büyükada Rum Yetimhanesi Nedeni bilinmeyen bir yangın bir süre çıkar. Yangında bazı çocukların hayatını kaybettiği söyleniyor.

Bu çocuklardan biri kaçmaya çalışırken bir su kuyusuna düşer. Kurtarma çalışmalarında kuyuya bakmak kimsenin aklına gelmez ve çocuk kuyuda ölür. Bu olaydan sonra ada halkı bazı geceler. yetimhanedeki çocukların çığlıklarını duyduklarınıTartışıyorlar.

Mersin’deki gizemli Tarsus kazısının içinde ne olduğunu çoğumuz merak etmişizdir. Bu sebeple işe biraz da eğlence katmak istedik.

uzun süredir konuşulan, “yeraltı şehrine ulaştık”Farklı efsanelerle gündemde olan bu kazıda yapay zekanın bir delik açmasını istedik.

Pasamed efsanesi özellikle çocukların tuvalete yalnız gitmemesine neden olmuştur.

Klozetten çıkan keskin dişli bir yaratık olarak tasvir edilmiştir. pasamed, özellikle bir dönem çocuklarda kaygıya neden oldu.

Cerrahpaşa Hastanesi’nde sakallı bir bebek dünyaya geldiğine dair bir efsane var. Bu bebeğin konuştuğu gazetelerde bile çıktı.

TAN gazetesinde yer alan habere göre bu sakallı bebek“Bayramın 2. günü dünya kırılacak” diye de söylenir…

Bir dönem çok konuşulan Karadedeler Olayı sinemalara bile konu oldu.

Esrarengiz olayların meydana geldiği iddia ediliyor Davutlu Köyü Bu olay . bir gazetecinin de ilgisini çeker. Bir süre bu köyde bulunan HB isimli gazeteci daha sonra kamerasını bir çocuğa bırakıp harcadı. Bundan sonra gizemli olaylar yaşanmaya devam ediyor…

haberhamur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu