Haber

Sadece 1554 imza atan Ahmet Özal: ‘Halk Seçim Kurulu önünde 100,200 lira istedi’

‘Yüzde 25 oy aldık’ diyerek cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Türkiye İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal’ın 100 bin imza toplama sürecinde sadece 1544 imzası kalmıştı. Özal, imza sürecinde yaşananları anlattı.

Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, Sözcü TV’de katıldığı programda “çadır tiyatrosunu” YSK’deki imza toplama işine benzetti.

“Malatya’da milletvekili seçildiğimde imza değil 120 binden fazla oy aldım. Yani bu çok kolaydı ama e-devletten yapılmalıydı.”

“İsim vermek istemiyorum ama internette büyük partilerin seçmenlerini otobüsle getirip oraya imza attığını görmüşsünüz. Hatta ona imzalattılar.”

“AK Parti’nin de kendi çalışmaları vardı. Onları da tanıyoruz.”

“Son zamanlarda halk il ve ilçe seçim kurulları önünde toplanmaya başladı. Arkadaşlarımız arayıp ‘Efendim imza için 100 TL istiyorlar, 200 TL istiyorlar’ dediler. Ben de bırak bu işleri, bu doğru değil dedim. 100 lira, 200 lira verip imza toplamak demokrasiye yakışan bir şey değil.”

“Mesela 45 km uzaklıktaki Malatya’da arkadaşlar arıyorum, bir ilçe seçim kuruluna gitmeleri gerekiyor, zaten orada insanlar can çekişiyor. Bu bütün deprem bölgesinde böyledir. 40-50 km Kartal’a veya İstanbul’da başka bir yere gitmeniz gerekiyor, insan alamazsınız. Yani para vermek zorundasın ki bu doğru değil. Bana sorarsanız burası 2023 Türkiye’sinde bir çadır tiyatrodan başka bir şey değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu