Haber

İngiltere’den TikTok’a 12,7 milyon sterlin para cezası

Birleşik Krallık Bilgi Kurulu Ofisi( ICO), çocukların verilerinin kötüye kullanılması da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle bir sosyal medya platformu TikTokile 12,7 milyon sterlin(yaklaşık 15,9 milyon dolar).

ICO’dan yapılan açıklamada, 2020 yılında Birleşik Krallık’ta 13 yaş altı 1,4 milyon çocuğun alışılmadık kurallara rağmen TikTok kullandığı kaydedildi.

13 yaş altı çocuklara ait kişisel bilgilerin veli izni olmaksızın kullanıldığı belirtilen açıklamada, “TikTok, platformu kimin kullandığını yeterince kontrol etmedi ve 13 yaşından küçük çocukları kaldırmak için gerekli işlemi yapmadı”terimi yer aldı.

Açıklamada, ICO’nun soruşturmasında şirketin üst düzey çalışanlarından bazılarının platformun kullanılmasından ve 13 yaş altı çocukların elinden alınmamasından endişe duyduğu sonucuna varılırken, TikTok’un yeterli yanıt veremediği belirtildi. .

Mayıs 2018 ve Temmuz 2020’yi kapsayan dönemde TikTok, 13 yaşından küçük çocukların platformu kullanmasına ve çocuklarına ait bilgileri ebeveyn izni olmadan kullanmasına izin vermemiş, platformu kullanan kişilerin bilgilerinin nasıl olduğu konusunda gerekli bilgileri vermemiştir. İngiliz kullanıcılarla ilgili toplanan, kullanılan ve paylaşılan ve kişisel bilgiler. Verilerin yasal, adil ve şeffaf bir şekilde işlenmesini sağlamayarak Birleşik Krallık Genel Bilgi Koruma Yönetmeliğini ihlal ettiği sonucuna varmıştır.

Açıklamada, soruşturma sonucunda TikTok’un £ 12.7 milyon para cezasıuygulanacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu