Haber

Logosundaki ‘mavi kuş’, ‘Dogecoin köpeği’ olarak değiştirildi, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Twitter’a öneri geldi

Dogecoin ile ilgili daha önce birçok kez yaptığı açıklamalar ve attığı adımlarla kripto para piyasasında hareketlere neden olan Elon Musk, bu kez sahibi olduğu Twitter’ın logosuyla gündem yarattı.

Kurulduğu günden itibaren Twitter’ın simgesi haline gelen ‘mavi kuş’ logosu, bugün yerini Dogecoin’in köpek logosuna bıraktı. Sosyal medya platformunun 17 yıllık logosunun değiştiğini gören kullanıcılar, aslen Japonya kökenli bir köpek türü olan Shiba Inu’nun nereden geldiğini sordu.

Dogecoin adlı kripto paranın uzun süredir destekçisi olduğu bilinen Elon Musk, Dogecoin’i uzaya göndererek Tesla arabalarının ödemesi için ödeme yöntemi olarak kabul etti.

Musk’ın Dogecoin’e verdiği destek bazen kripto para biriminin değerinde artışa bazen de düşüşe neden oldu. Ünlü milyarderin yönetiminde Twitter’da yapılan yeni logo değişikliğinin ardından Dogecoin’in değeri ilk 24 saatte yüzde 20 arttı. Ancak logo beklendiği gibi restore edilirse ne olacağı bilinmiyor.

Sosyal medyanın gündemindeki gelişmelerle ilgili paylaşımlarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Twitter yönetimine logo önerilerinde bulundu.

Önerilen tasarımlar, Twitter’ın ‘bluebird’ünü yiyen Dogecoin köpeğine atıfta bulunuyor:’ Hey Elon Musk, birkaç avatar önerisi, hiçbir şey. Saygılarımla dostum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu