Haber

Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası

Trabzonspor Teknik Müdürü İhsan Derelioğlu, SporToto Süper Lig’de geçen sezon şampiyonluklarının ardından bu sezonki kötü gidişatın kendilerini üzdüğünü söyledi.

Derelioğlu, Süper Lig’in 28. haftasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Kasımpaşa’ya 2-0 mağlup olduğu maçın ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Derelioğlu, bordo-mavili takımın berbat bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu maça kadar ligde ve kupada üst üste 2 maç kaybettik. Arada kısa bir süre olsa da onları telafi etmek için buradaydık. Bu maça kadar üst üste 2 maç kaybettik. Maçta da aynı kırılganlık, basit hatalar, “Maçın kritik anlarında yapmamız gerekeni yapamadığımız için bir maç kaybettik. Maçı kazandığımız ve kaybettiğimiz anlar oldu.” dedi.

Basit hatalardan dolayı gol yediklerini belirten deneyimli teknik direktör, “Skordan çok süreci değerlendirmemiz önemli. Trabzonspor takımı bu tip skorlara alışkın değil. dönüş için kritik bir nokta oldu.Trabzonspor sahaya çok daha hakim, rakibe çok daha az fırsat veriyor.Takım olmalı.Büyük takımlar basit hatalardan gol atarsa ​​kırılganlıkları artıyor ve bu alışkanlık haline geliyor. Kötü bir süreçte bu alışkanlıktan kurtulmak kolay değil.” terimleri kullandı.

İhsan Derelioğlu, Trabzonspor’un kötü süreçten çıkabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Oyuncularıma futbolda kalmalarını söyledim. Futbol oynadıkları sürece daha çok çalışarak hatalarını düzeltme şansları çok yüksek. Bu potansiyelleri var. Kalan maçlarda sorumluluktan kaçmadan futbolun gereklerini yerine getirmeleri gerekiyor.” Trabzonspor camiası bu meşakkatli süreci kaldırabilecek güçtedir.Lig bitene kadar bu süreçte inişler çıkışlar olabilir.Bir sonraki aşamaya geçersek çok fazla sorun çıkacağını iddia etmiyorum. bazı bilgiler, hesaplamalar ve buradan çıkarılacak derslerle bu süreç.Çünkü önümüzde siyah beyaz bir sayfa var.

Son dönem ile bu dönem birbirine çok zıt, çok uzak. Tıpkı yukarıdan aşağıya küme gibi. Bunu halletmek kolay değil. Büyük bir beklenti ve büyük bir sevincin ardından kaybetme alışkanlığı bizi üzüyor. Futbolda bunun sonu yok. Sonunda kesinlikle bir şeyleri değiştirmek zorunda kalacağız. Trabzonspor Kulübü bunu mutlaka atlatacaktır. Tek bir maç olarak değil, bir süreç olarak değerlendirilmelidir. Bazen onları koruyarak, bazen onları çalışmaya teşvik ederek, bazen de başka önlemler alarak mutlaka futbolcuları futbola döndürmemiz gerekiyor.”

haber-arifiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu