Haber

Düşük Karbonlu Enerjiye Geçiş Konferansı Çin’in Hainan Kentinde Sona Erdi

Asya-Pasifik bölgesinde düşük karbonlu güce geçişi teşvik etmeye yönelik global bir konferans Perşembe günü, Çin’in güneyindeki Hainan Eyaleti’nin merkezi Haikou’da sona erdi.

Doğu Asya ve Batı Pasifik Elektrik Tedarik Sanayi Derneği (AESIEAP) ve Çin Elektrik Kurulu tarafından düzenlenen AESIEAP CEO Konferansı 2022, pak ve düşük karbonlu güç kullanımına geçiş yoluyla sürdürülebilir bir güç arzı sağlamanın yollarını tartışmaya odaklandı.

İki günlük aktiflik, çevrimiçi ve çevrimdışı gerçekleşti. Aktiflikte şirket ve hükümet temsilcileri, milletlerarası kuruluşlar ve akademisyenler görüşlerini paylaştı.

Ulusal Güç Yönetimi Lider Yardımcısı Yu Bing, Çin’in yenilenebilir enerji gelişimini hızlandıracağını, hidroelektrik gelişimini ve ekolojik korumayı koordine edeceğini ve nükleer enerjiyi aktif ve güvenli bir şekilde geliştireceğini söyledi.

AESIEAP Başkanı Xin Bao’an ise, Asya-Pasifik bölgesinin büyük bir nüfusa, süratli ekonomik büyümeye, büyük güç talebine ve güçlü tamamlayıcılığa sahip olduğunu söyledi. Bölgesel güç işbirliğini derinleştirmenin ve ortak bir geleceğe sahip bir güç topluluğu oluşturmanın hayati değer taşıdığını da kelamlarına ekledi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Çin’in Haikou kentinden bildiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu