Haber

İlkadım Belediye Meclis Üyesine Saldırı Protesto Edildi

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun İlkadım Belediye Meclis üyesi Hatice Çakır’ın meclis toplantısında “Cumhuriyetçi Kadınım” şiirini okuduktan sonra AKP ve MHP’lilerin sözlü saldırısı, Şeref Anıtı önünde protesto edildi. CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “Burada niyet arayanlar bir şey bulamazlar. Cumhuriyetimizin 100. yılında CHP, toplumun her kesimini kucaklama ve bu doğrultuda hareket etme konusunda her zamankinden daha kararlı, daha tutarlı ve daha kararlıdır” dedi. Cumhuriyetin 2. yüzyılında cumhuriyetin kuruluş felsefeleriyle.” Daha gayretle çalışacaklar” dedi.

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Belediye Meclis toplantısında, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla meclis salonunda ‘Ben Cumhuriyet Kadınıyım’ şiirini okuyan Gülseren Akdaş, AKP ve MHP’li milletvekillerinin sözlü saldırısına uğradı. Cumhuriyetin kuruluşu. Bu durum CHP İlkadım ilçe teşkilatı tarafından protesto edildi.

“BÜTÜN CUMHURİYET KADINLARININ YANINDAYIZ”

CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Teletar şunları söyledi:

“Bugün 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in anlamına uygun olarak, kadın üyemiz Sayın Hatice Çakır’ın okuduğu şiire AKP ve MHP Küme Milletvekillerinin tepkisi üzerine bu açıklamayı zorunlu gördük. , İlkadım Belediye Meclisi’nde. Cumhuriyet elbette Atatürk’tür.” Devrimleri ve ilkeleriyle kadınlarımıza çok şey kazandırdı. Türk kadınları dünyada ilk kez seçme ve seçilme hakkını büyük Cumhurbaşkanı Atatürk sayesinde elde etti. Kısacası Türk kadını eşit vatandaşlık kavramını kazanmıştır. Bu anlamda tüm kadınları temsilen Hatice Çakır Hanım, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında İlkadım’a geldi. “Belediye Meclisi’nde bir şiir okudu. Bu şiirden kastedilen aslında tüm kadınların eşit vatandaşlık haklarına sahip olmasının özüdür. Bu anlamda kendisini tebrik ediyoruz. Cumhuriyetin tüm kadınlarının yanında olduğumuzu ve kararlılıkla hareket ettiğimizi beyan ediyoruz. onlarla birlikte yaşam tarzımız.”

Hatice Çakır, “Bugün hepinize güç ve değer verdiniz, katılımınız için teşekkür ediyorum. Başkanımın da dediği gibi bu şiiri Cumhuriyet Bayramı’ndan 2 gün sonra tüm kadınlar adına Meclis’te okumak istedik. Bu şiir şunu anlatıyor: Bütün kadınlar eşit haklara sahiptir.” “Bu şiiri tekrar okuyup sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Bu şiiri her yerde ve her zaman okuyacağımı da belirtmek isterim” dedi.

“KAST ARAYANLAR BURADA HİÇBİR ŞEY BULAMAZLAR”

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan şunları söyledi:

“Yaklaşık 15 gün önce Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü kutluyormuşçasına okuduğu şiir kimileri tarafından anlaşılmadı ama kendi mantıkları çerçevesinde anlamak istedikleri gibi anladılar. Ancak hepsi Şiirde Nenehatun’dan Kara Fatma’ya hanımlarımız geçiyor ama birkaç gün önce sanırım bu şiiri yanlış algılayanlar, algılamaya düşkün olanlar, Merkez Yönetim Kurulumuz şekillenirken, büyük bir yanılgı içerisindeyiz. Burada her kesimden insan var. Fotoğraf karesine baktığınızda açıkça görülüyor. Burada niyet arayanlar hiçbir şey bulamayacak. Cumhuriyetimizin 100. yılı. CHP, 2018 yılında her zamankinden daha kararlı, daha dengeli, daha gayretli bir şekilde toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya ve cumhuriyetin 2. yüzyılında cumhuriyetin kurucu ideolojilerine uygun hareket etmeye gayret edecektir.

“KADINA KULLANILMAYACAK DİL KULLANILDI”

Saygısız bir dil kullanıldı. Bir kadına karşı edepsiz bir dil kullanılmış, uzun tartışmanın ardından biri AKP’li, diğeri MHP’li iki meclis üyesi salondan çıkarken Sayın Belediye Meclis Üyesi Hatice’ye aynı manada hakaretler yağdırmıştı. ‘Kötü davranışlar’ kelimesi açıkça mevcuttur. Bunlardan biri de burada söyleyemeyeceğim şekilde sözlü baskın yapmalarıydı. Bunu burada açıklayacak durumda değilim ama bu konu dava konusu olduğunda tutanaklarda görülecektir. Bunu hazmedemediğimiz için burada bir cumhuriyet hanımına, partimizin belediye meclis üyesine ve en önemlisi de partimize yıllarca hizmet eden Hatice Hanıma destek olmak için toplandık. Kongre sürecimiz, 10 Kasım törenlerimiz ve sevgili merhum liderimiz Muzaffer Lider anısına yaptığımız toplantılar nedeniyle maalesef bugüne kadar ertelendi ama gördüğünüz gibi Türkiye’den temsilcilerin katılımıyla burada hep bir arada olduk. tüm sivil toplum kuruluşları ve partimizin birçok üyesi.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu