Teknoloji

Zuckerberg Düğmeye Bastı: Meta, Hızla Unutulan Konular İçin Yeni Özellikler Yayınladı!

Meta’nın yeni sosyal medya platformu Threads’ın iyi bir gün geçirdiği söylenemez. Geçen ay kullanıma sunulan platform oldukça hızlı bir şekilde yükselse de sadece birkaç hafta içinde aynı hızlarda tekrar yere indi. Bu durumu tersine çevirmek isteyen Zuckerberg ve ekibi, Threads adı altında beklenen birkaç özelliği kullanıma sundu. Detaylar burada…

Meta tarafından geçtiğimiz ay büyük umutlarla kullanıma sunulan Threads, geldiğimiz noktada adeta yere çakıldı.

Yayınlandığı ilk gün bile 30 milyon kullanıcıya ulaşan platform, bir haftadan kısa sürede 100 milyon kişiyi toplayarak rekor kırdı. Ancak dikkatleri üzerine çeken sosyal medya, hızla kazandığı popülaritesini aynı hızla kaybetti.

Öyle ki geçtiğimiz haftalarda aktif kullanıcılarının neredeyse yarısını kaybeden Threads’in bu hafta itibarıyla sadece 8 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor ki bu Twitter’dan yaklaşık 65 kat daha az.

Öte yandan Meta, Threads’in mevcut kötü gidişatını durdurmak için çalışmalarına hız verdi ve kullanıcıların beklediği bazı özellikleri hayata geçirdi.

İşte CEO Zuckerberg ve ekibinin Threads’e getirdiği iki yeni özellik:

Öncelikle yeni yayınlanan güncelleme ile Threads kullanıcıları beğendikleri gönderileri daha sonra görüntüleyebilecekler.

Instagram ve Twitter’ın bir nevi karışımı olarak tanımlayabileceğimiz Threads, Instagram’ın tanıdık gönderileri gösterme özelliğini kendi platformuna getirdi. Bundan sonra beğendiği gönderilere göz atmak isteyenler Ayarlar menüsündeki ‘Beğeniler’ bölümünü ziyaret edebilirler.

Kullanıcılar ayrıca verileri kaydetmek veya kaliteli fotoğraf ve videolar göndermek için medya kalitesini ayarlayabilecek.

Beğenilen gönderiler özelliğinin yanı sıra platforma daha kaliteli fotoğraf ve videoların yüklenmesini sağlayacak yeni bir araç hayata geçirildi. Konu sahipleri, ayarlarda ‘Hesap’ bölümündeki ‘Medya kalitesi’ seçeneği ile yüksek kaliteli medya yükleme tercihini etkinleştirebilirler.

Söz konusu özelliklerle yetinmeyecek olan Meta, yakında Threads adlı yeni bir web sitesi platformunu ve uygulama içerisinde yeni bir arama bölümünü kullanıma sunacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım..

hinisajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu