Haber

Büyükçekmece Belediyesi deprem riski taşıyan 130 daireyi yıktı

Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 130 daireyi yıktı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Büyükçekmece’nin mega projesi, deprem anında vatandaşlarımızın burnu kanamaması için can ve mal güvenliğini sağlamaktır.”

Olası Marmara Depreminden en çok etkilenecek ilçeler arasında yer alan Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları hızla devam ederken; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, konutlarının yıkılmasını izleyen vatandaşlarla birlikte bölgedeydi. Atatürk Mahallesi Hilal 86 Sitesi, Turgut Özal Bulvarı, Ankara Caddesi ve Yeşim Caddesi’ndeki toplam 12 blok ve 130 bağımsız bölümün yıkımı Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirildi.

Başkan Akgün, Büyükçekmece’deki amacın depremde vatandaşların burun kanamasını önlemek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“2 gün önce Çınarcık önünde 3,3 büyüklüğünde deprem oldu. Bu bizim için havai fişek. Büyükçekmece Belediyesi olarak deprem geliyor, deprem öncesi yıkmaya devam ediyoruz. Yıkılacak tüm binaları yıkmaya devam ediyoruz. Büyükçekmece’de olası büyük Marmara depreminde, “Deprem geliyor, herkes çalışmak zorunda. İstanbul’u kurtarmak zorundayız. İstanbul’u kurtaramazsak bu ülke çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak. Çok büyük ekonomik sorunlarımız olacak. Seferberlik ilan etmeliyiz. Biz Büyükçekmece olarak bunu yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yüzde 30” Tek işimiz kaldı. Mesela arkamızda yıkılan bina daha önce 1999 depreminden sonra sağlamlaştırıldı. Güçlendi ama kurtarmadı. Çürümüş çıktı. Yıkmak için bugün 130 daireyi yıkıyoruz 12 blok 130 daire 5 bloğu başka bir yerde yıkacağız bu haftadan itibaren çok ağır yıkımlarımız var Büyükçekmece’de hangi binanın nerede yıkılacağını biliyoruz hangisini biliyoruz Vatandaşlarımızın hangi aileleri zor durumda kalacak ve hayatlarını kaybedecek.Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.Büyükçekmece’nin mega projesi depremlerde vatandaşlarımızın burunları kanamasın diye can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu