Haber

Yurtdışındaki Filistin Halk Kongresi, Gazze Şeridi’ndeki saldırıların etkilerini gidermek için kampanya başlattı

Denizaşırı Filistinliler Halk Kongresi, Filistinli aileler arasında kardeşliğin sağlanması ve Gazze Şeridi’ndeki saldırıların etkilerinin giderilmesine yardımcı olmak amacıyla bir kampanya başlattı.

Yurtdışı Filistin Halk Kongresi, İstanbul’da düzenlediği toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze’de insani durumun kötüleştiği vurgulanarak, başta medya alanı olmak üzere insani yardım, siyaset ve halk hareketleri çerçevesinde Gazze’ye yönelik sorumluluğun üstlenildiği belirtildi.

Kampanyanın, İsrail’in şiddetli saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki yaraları sarma ve Filistinli ailelere destek ihtiyacının arttığı bir dönemde düzenlendiği ve bu girişimin birçok kurumla ortaklaşa başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, kardeşlik kampanyasının yurt dışındaki Filistinliler ile Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkı arasında bir kardeşlik ve dayanışma köprüsü olduğu belirtildi.

Kampanyanın Filistinli aileler arasında kardeşliği sağlamayı ve Gazze Şeridi’ndeki savaşın yarattığı etkilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmayı amaçladığına dikkat çekildi.

Ayrıca saldırılardan etkilenen ailelere yönelik psikolojik destek projelerinin hayata geçirilmesi, yaralılara maddi ve tıbbi yardım ve tedavi sağlanmasının yanı sıra, hayatını kaybeden mağdurlara özel projeler aracılığıyla yardım sağlanmasının da hedeflendiği belirtildi. aileleri tamamen veya kısmen.

Açıklamada insani yardım kuruluşları, Arap ve İslam halkları ile destek vermek isteyenler kampanyaya bağışta bulunmaya davet edildi.

7 Ekim’den sonra İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı bir saldırı başlattı. “

İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 28 bin 340 Filistinli öldürüldü, 67 bin 984 kişi de yaralandı.

Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 229’u toprak işgali sürecinde olmak üzere 566 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Çatışmada 24 Kasım 2023’te 4 gün verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani mola” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana 393 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan çatışmalarda 190 Hizbullah üyesi, 8 Emel Hareketi üyesi, 31 Lübnanlı sivil, 1 asker, 2 Lübnanlı güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldürüldü.

serdivan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu