Ekonomi

Butterfield güçlü 2023 mali performansı bildirdi

HAMILTON, Bermuda – Bank of NT Butterfield & Son Limited (BSX: NTB.BH; NYSE: NTB), 2023’ün dördüncü çeyreği ve tam yılı mali sonuçlarını açıklayarak güçlü mali performansını duyurdu. Banka, 31 Aralık 2023’te sona eren yıl için 225,5 milyon dolar veya seyreltilmiş adi hisse başına 4,58 dolar net gelir bildirdi; önceki yılın 214,0 milyon $’lık geliri veya seyreltilmiş adi hisse başına 4,29 $’dı. .

Butterfield’ın 31 Aralık 2023’te sona eren dördüncü çeyrekteki net geliri, önceki çeyrekte 48,7 milyon dolar veya seyreltilmiş nominal hisse başına 0,99 dolar iken, 53,5 milyon dolar veya seyreltilmiş nominal hisse başına 1,11 dolar oldu. Bire bir işlemden elde edilen temel net gelir 55,3 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,15 dolardı.

Bankanın 2023 yılında ortalama nominal özsermaye getirisi %24,2, ortalama maddi nominal özsermaye getirisi ise %27,0 oldu. Yıla ilişkin net faiz marjı %2,80, mevduat maliyeti ise %1,40 olarak açıklandı.

Butterfield’ın yönetim kurulu, 31 Aralık 2023’te sona eren üç ay için hisse başına 0,44 ABD Doları temettü dağıtacağını açıkladı ve 3,5 milyona kadar nominal hisseden oluşan yeni bir hisse geri satın alma programına izin verdi.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Konseyi Lideri Michael Collins, olumlu sonuçları etkili bilanço yönetimine ve uzun vadeli müşteri ilişkilerine odaklanmaya bağladı. Collins ayrıca Credit Suisse tröst müşterilerinin son diliminin de başarıyla entegre edildiğini ve 2024 için yeni bir hisse geri alım programının onaylandığını belirtti.

Rapor, 2023’ün dördüncü çeyreğinde net faiz gelirindeki düşüşün, artan mevduat maliyetlerine ve bankanın bilanço büyüklüğündeki azalmaya bağlandığını belirtti. Ancak faiz dışı gelir, yüksek bankacılık ücretleri, Credit Suisse satın alımından kaynaklanan güven fiyatları ve döviz kazançları sayesinde arttı.

Banka, yılı sağlam bir sermaye pozisyonuyla tamamladı ve toplam yasal sermaye oranını Basel III kurallarına göre baz gerekliliklerin oldukça üzerinde %25,4’te tuttu.

Butterfield’ın bilançosu, 2022 sonunda 14,3 milyar dolar olan toplam aktiflerden 2023 sonunda 13,4 milyar dolara hafif bir düşüş gösterdi. Banka, varlıklarının önemli bir kısmını nakit, banka mevduatı ve likit yatırımlarda tutarak likit pozisyonunu korudu.

Sağlanan bilgiler bir basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

The Bank of NT Butterfield & Son Limited’in (NYSE: NTB) sağlam mali performans ve stratejik satın almalarla dolu bir yılı yansıttığı gibi, InvestingPro’nun öngörüleri bankanın mevcut piyasa durumuna ışık tutuyor. Butterfield, 1,45 milyar dolarlık piyasa değeriyle finans sektörünün önemli bir oyuncusu olarak konumlanıyor. Bankanın yönetim tarafından vurgulanan agresif hisse geri alım programı, güçlü performans ölçütleriyle uyumludur ve değerine ilişkin kendinden emin bir bakış açısına işaret etmektedir.

Butterfield’ın F/K oranı 6,38 ile çekici ve 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş rakam 6,13 ile daha da düşük, bu da hisse senedinin kazançlarına kıyasla potansiyel olarak düşük değerlenmiş olduğunu gösteriyor. Bu durum aynı dönem için PEG oranının 0,27 olmasıyla da destekleniyor; bu da hisse senedinin yakın vadeli fayda büyüme potansiyeline kıyasla indirimli bir süreç yaşıyor olabileceğini gösteriyor. Son sekiz yıldaki istikrarlı temettü ödeme geçmişi ve %5,85’lik mevcut temettü getirisi ile banka, hissedarlarına değer kazandırma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

InvestingPro’nun özellikle değer verdiği bir ipucu, bankanın son üç aydaki güçlü getirisidir; toplam fiyat getirisi %15,07’dir. Bu performans, pazarın Butterfield’ın operasyonel stratejilerini ve finansal sonuçlarını memnuniyetle karşıladığının bir göstergesi. Daha derin bir analiz arayan yatırımcılar için InvestingPro, kârlılık ve kazanç katları hakkında bilgiler de dahil olmak üzere abonelik yoluyla edinilebilecek bir dizi ek ipucu sunar. Yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ekstra %10 indirim için PRONEWS24Kupon kodunu kullanın ve Butterfield’a yatırım yapma kararlarınızı daha da güçlendirecek 9 ek InvestingPro İpucunu keşfedin.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

solhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu