Haber

Taner Savut kimdir, nerelidir? Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un enkaz altında olduğu öğrenildi. Taner Savut’un Kahramanmaraş merkezli deprem sırasında Rönesans Konutu’nda olduğu ve enkaz altında kaldığı bildirildi. Savut’tan acı haber bugün geldi. Hatayspor’un hesabından yapılan açıklamada Taner Savut’un hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki Taner Savut kimdir, nerelidir?

Taner Savut kimdir?

Taner Savut, 10 Ağustos 1974’te İzmir’de doğdu. spor yöneticisi ve eski futbolcudur. Kariyerine 1994 yılında İzmirspor altyapısında başladığı biliniyor. Daha sonra profesyonel olarak giyinmeye başladı. Sırasıyla Fenerbahçe ve Göztepe’de forma giydi.

Göztepe’ye transfer olan Savut, profesyonel hayatına bir yıl sonra Siirtspor’da devam etti. Taner Savut daha sonra Sakaryaspor ve Alanyaspor gibi takımlarda forma giydi.

Taner Savut’un spor hayatı

Taner Savut, Feenerbahçe ve Göztepe gibi takımlarda forma giydi ve 18 yıl profesyonel futbol oynadı. Savut’un toplamda 500 civarında resmi maça çıktığı biliniyor. Aktif futbol hayatını tamamladıktan sonra Spor Yöneticiliği görevinde göreve başlamıştır.

Taner Savut, Alanyaspor’da 5 dönem, Manisa Futbol Kulübü’nde 2 sezon olmak üzere toplam 7 dönem Sportif Direktörlük yaptı. Savut’un UEFA – B Antrenörlük Lisansı ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Yönetim belgesine sahip olduğu da biliniyor.

Taner Savut’un Hatayspor kariyeri

Taner Savut, 2022 yılında Hatayspor Sportif Direktörü olarak göreve başladı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Savut’un Hatay’da enkaz altında kaldığı bildirildi. Christian Atsu ile aynı binada enkaz altında kalan Savut’un ölüm haberi Hatayspor’un resmi hesaplarından duyuruldu. Ölümünden sonra spor menajeri olarak forma giydiği takımlar ve forma giydiği gruplar taziye mesajları yayınladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu