Haber

Edirne kendi asfaltını üretecek

Edirne artık kendi asfaltını üretecek

Edirne’de köy yolları sıcak asfaltla buluşuyor

EDİRNE – Edirne’de köy yollarındaki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, “İnşallah eylül ayı itibari ile biz Edirne İl Özel İdaresi olarak kendi ürünlerimizi üreteceğiz. asfaltlayıp köylerimizi sıcak asfaltla buluşturalım.”

Asfaltlanan köy yollarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Edirne’nin Havsa ilçesindeki şantiyede kendi asfaltının üretileceğini vatandaşlara bildirerek sevindiren söylentiyi duyurdu. Önümüzdeki yıllardan itibaren yılda 100 kilometreden fazla sıcak asfalt yapmayı hedeflediklerini belirten Ciğerci, KÖYDES programı çerçevesinde 8 ilçe ve 253 köyde 132 bin metrekare kilit parke taşı ürettiklerini bildirdi. Edirne il merkezi ile Üyüklütatar ve Karakasım köylerini birbirine bağlayan 10 kilometrelik beton yol yapım çalışmalarında fiilen sona gelindiği belirtildi.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Ciğerci, beton yolun hem kullanım hem de konfor açısından Edirne için değerli bir kazanım olacağını söyledi.

“Köylerimizi sıcak asfaltla buluşturacağız”

Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, “Üyüklütatar, Karakasım ve il merkezi yolunun bağlantı noktasındaki beton yol çalışmamızı inceliyoruz. İl özel idaresi yatırım programı için bu yıl 15 kilometrelik yolu beton yola dahil ettik. .Bu son etaptan bir önceki etaptır.Bu yol toplamda aşağı yukarı Karakasım yolu.Biz 10 kilometreyi kontağıyla birlikte geçen yıl 6 kilometreyi tamamladık.Bu yıl 4 kilometreyi tamamlamış olacağız ve Karakasım ve yolumuzu da bitirmiş olacağız. il yolu bağlantısı.Gerçekten beton yolun hem kullanım ve konfor açısından hem de uzun yıllar dayanması açısından Edirne’miz için önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.Tevfikiye köyünde asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz.Yaklaşık 95 kilometre planladık. Bu yıl toplamda asfalt.Bu yıl sahil yollarında stabilizasyon programlarımız, ıslah programlarımız, bakım programlarımız devam ediyor.Geçen yıl hani beton yolun avantajlarını yine sizlerle konuşmuştuk. beton yolu programımıza dahil ettik. Edirne İl Özel İdaresi olarak Havsa şantiyemizde sıcak asfalt plenti kuruyoruz. İnşallah eylül ayı itibariyle biz Edirne İl Özel İdaresi olarak asfaltımızı üretip köylerimizi sıcak asfaltla buluşturacağız. İlk etapta bu yıl 35-40 kilometrelik bir plan yapıp, hızlı bir şekilde eylül ayında köylerimizi sıcak asfaltla buluşturmayı planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren köylerimizin yol anlamında kalitesini artırmayı ve yılda tahminen 100 kilometre üzeri sıcak asfalt planlamayı planlıyoruz. KÖYDES programımızla bu yıl 8 ilçemizde ve merkez ilçemizde 253 köyde 132 bin metrekare kilit parke taşı yaptık. Aynı şekilde 2023 KÖYDES programımız da yüzde 90 seviyesinde sona erdi. Private Management yatırım programımızda yol başvurularımız da yüzde 80 civarında. İnşallah bu ay sonuna kadar yatırım programımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına ve hizmetine açmayı planlıyoruz.”

haberahirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu