Teknoloji

Mercedes, düşük beceri isteyen görevler için insansı robotları deniyor

Mercedes-Benz, yüksek beceri istemeyen ama fiziksel olarak zorlayıcı ve tekrarlanan işleri yaptırmak için insansı robotlar kullanmaya başlayan son otomotiv devi oldu.

Robot teknolojileri geliştiren Apptronik, 160 kiloluk iki ayaklı robotu Apollo‘nun otomobil üretiminde nasıl kullanılabileceğini denemek üzere Mercedes ile ticari bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu haber, Ocak ayında BMW tarafından duyurulan benzer bir pilot çalışmaya benziyor.

Her iki şirket de anlaşmaya ilişkin herhangi bir rakam ya da kaç Apollo robotunun denenmekte olduğunu açıklamadı. Apptronik’e göre, Apollo robotları üretim hattında gerekli olan materyali taşıyıp insanlara devretmek için çalışacak. Yani bir anlamda yük taşıyacaklar.

Apptronik’e göre insansı robotlar, araç üreticilerinin mevcut tesislerini yeniden tasarlamak zorunda kalmadan üretim görevlerini otomatikleştirmeye başlamalarına olanak tanıyacak. Şirket “güvenilir işçi bulmanın giderek zorlaştığı fiziksel olarak zorlu, tekrarlayan ve sıkıcı bazı görevleri otomatikleştirmeye odaklandığını” söylüyor.

Robotlar daha önce otomotiv endüstrisinde montaj gibi detaylı işleri yapmak için insanların yerini almayı başarmıştı. Bu kez ayak işlerini dahi yaptırmak için robotlar tercih edilmeye başlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu