Haber

İsrail’in Gazze saldırıları Trabzon’da protesto edildi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik baskınları Trabzon’da protesto edildi.

Trabzon Sivil İnisiyatifi üyesi ve vatandaşlardan oluşan bir grup, yatsı namazının ardından Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi önünde toplanarak Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistinlilere destek verdi.

Filistinliler için duaların okunduğu programda konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Trabzon Şube Başkanı Zekeriya Çelik, Filistin’in 75 yıldır işgal altında, Gazze’nin ise 17 yıldır ambargo altında olduğunu belirtti.

İsrail’in Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdiğini belirten Çelik, günlerdir bombaladığını, en ufak insani yardımın bile girmesine izin vermediğini, hastanelerin, camilerin, okulların, konutların ve insanların sığındığı toplanma alanlarının bulunduğunu söyledi. Hiçbir ahlaki ve hukuki kural olmaksızın gerçekleştirilen bu baskınlarda vurulduk.

Yapılanların savaş olmaktan çıkıp soykırıma dönüştüğünün altını çizen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün bu olumsuzluklara rağmen, mazlum, mağdur ve mahkum edilmiş, imkanları kısıtlı bir toplumun nasıl şanlı bir direniş gösterdiğine ve yeniden dirildiğine şahit oluyoruz. Bu zulüm mutlaka son bulacaktır. Müminlerin gayreti ve Allah’ın izniyle. Bugün gözyaşlarının aktığı bu topraklardaki Müslümanlar mutlaka zafere ulaşacaktır.” “Ve adalet tesis edilecektir. Filistin, Gazze ve Kudüs’teki Müslümanların canlarını ortaya koyarak yaptıkları bu cihada maddi ve manevi destek sağlayacağız.”

Programa AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıca Alperen Ocakları Trabzon Şubesi üyeleri de ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Uzun Sokak üzerinden Kent Meydanı’na yürüdü.

Kent Meydanı’ndaki İskenderpaşa Mescidi önünde basın açıklaması yapan grup, daha sonra dağıldı.

iskenderunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu