Ekonomi

Sony, Zee ile 10 milyar dolarlık Hindistan birleşmesini iptal etti

Sony Group, Hindistan’daki operasyonlarını konsolide edecek olan Zee Entertainment ile planladığı 10 milyar dolarlık birleşmeyi iptal etmeye karar verdi. Anlaşmanın feshi Pazartesi günü erken saatlerde Zee’ye gönderilen bir mektupta duyuruldu. Sony, çekilme nedeni olarak birleşme anlaşmasındaki koşulların yerine getirilmemesini gösterdi. Japon holdingin fesih mektubuyla ilgili olarak borsaya resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

İki yıldan fazla bir süre önce duyurulan birleşme, birleşen organizasyonun liderliği konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle çıkmaza girdi. Zee, CEO Punit Goenka’nın liderliği üstlenmesini önerdi ancak Sony, piyasa düzenleyicisinin Goenka hakkındaki soruşturmasının ardından itiraz etti.

Bu gelişme, Disney’in Hint işletmeleri ile Mukesh Ambani’nin Reliance Industries’in medya varlıkları arasında yaklaşan önemli bir birleşme ile Hindistan’daki medya ortamının giderek daha rekabetçi hale geldiği bir zamanda gerçekleşti. Zee ayrıca Netflix ve Amazon.com gibi uluslararası yayın hizmetleriyle rekabet ederken reklam gelirlerinin ve nakit rezervlerinin azalması gibi zorluklarla da karşı karşıya.

Birleşme başarısız olursa Zee’nin Disney’s Star ile belirli kriket etkinliklerinin televizyon yayın haklarına ilişkin mevcut anlaşması da tehlikeye girebilir. Yayıncı, anlaşmanın süresi boyunca 1,32 milyar dolardan 1,44 milyar dolara kadar değişen ödemelerden sorumlu olabilir. Analistler daha önce Zee’nin Ocak başında yapması gereken 200 milyon dolarlık ödemeyi kaçırdığını belirtmişti.

Haberin yayınlandığı tarih itibarıyla Sony konu hakkında yorum yapmayı reddetti ve Zee henüz yorum taleplerine yanıt vermedi.

InvestingPro İçgörüleri

Sony Grubu’nun Zee Entertainment ile planlanan birleşmeyi iptal etme kararının ışığında, InvestingPro’nun en son finansal ölçümlerine ve uzman analizlerine bir bakış, duruma dair bazı bağlamlar sunabilir. Medya segmentinin önde gelen oyuncularından Zee Entertainment, 2024 yılının 2. çeyreğine kadar son on iki ay itibarıyla -16,22 F/K Oranı (Düzeltilmiş) ile yüksek bir kâr katsayısı görüyor. Bu durum yatırımcıların bu konuda spekülasyon yaptığına işaret ediyor olabilir. Şirketin son zamanlardaki performansına rağmen gelecekteki kazanç artışı.

2024 yılı 2. çeyreği itibarıyla gelirlerde ciddi bir düşüş yaşanırken, son on iki ayda -%83,11 gibi şaşırtıcı bir düşüş yaşandı. Bu düşüş, -%5,49’luk zayıf brüt marjlarla birleştiğinde, Zee’nin Hindistan’da giderek daha rekabetçi hale gelen medya ortamında karşılaştığı mali zorlukların altını çiziyor.

InvestingPro Tips, Zee’nin orta düzeyde borçla çalışmasına ve likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşmasına rağmen hisse senedinin geçen ay kötü performans gösterdiğini öne sürüyor. Analistler, şirketin bu yıl kârlı olacağını ve bunun da bir geri dönüş bekleyen yatırımcılar için umut verici bir gelişme olabileceğini iddia ediyor. Zee’nin, özellikle düzenli bir gelir akışı arayanlar arasında yatırımcı duyarlılığını etkileyebilecek temettü ödemediğini belirtmekte fayda var.

InvestingPro, Zee’nin finansal durumu ve geleceğe dair beklentileri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen okuyuculara ek ipuçları ve bilgiler sunuyor. Şu anda InvestingPro aboneliği %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. “SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim ” “SFY241“Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim alabilirsiniz. InvestingPro platformunda Zee Entertainment için 9 ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-adalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu