Haber

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Altun beraat etti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 26 Aralık 2022’de tutuklanan ve 2 Şubat’ta serbest bırakılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun hakkında açılan davanın karar duruşması, tutuldu. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Altun, duruşmaya katılmadı. Duruşmada avukatları Burhan Arta, Yakup Demir ve Okan Altekin hazır bulundu. Savcı önceki duruşmada da cezaya ilişkin mütalaasını tekrarladı.

‘SAVCI GÖREV VE YETKİ SINIRLARINI AŞTI’

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre Altun’un avukatlarından Okan Altekin, müvekkilinin katıldığı hareket ve faaliyetlerin “kamu düzenini” bozmadığını söyledi. Avukat Burhan Arta, müvekkilinin katıldığı eylem ve faaliyetlerin siyasi parti faaliyetleri kapsamında olduğunu belirterek, “Savcılık görev ve yetkisini aşarak, Yüce Divan’ın görev ve yetkisi dahilinde olan siyasi parti faaliyetlerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamaya tabi. Savcı görev ve yetkisini aştı.”

İddianamede yer alan 13 hareket ve faaliyete dikkat çeken Arta, “Bu iddianamede de belirtildiği gibi çeşitlilik, yoğunluk ve süreklilik kriterleri yoktur. Müvekkil bir siyasi partinin il başkanıdır, TC’nin düzenlediği eylemlere katılmıştır. Partisine veya diğer siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına, burada herhangi bir örgütlenme talimatı yok.” sözlerini kullandı.

Avukat Yakup Demir, “Müvekkilimi partisinin eylem ve faaliyetlerinden dolayı suçlamak, düşünce ve ifade özgürlüğüne müdahaledir. Müvekkilimin belirttiğimiz nedenlerle beraatını istiyorum.”

BERAAT KARARI

Mahkeme, Altun’un iddia edilen hatayı yaptığına dair delil bulunmadığına karar vererek, Altun’u beraat ettirdi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu