Haber

Muğla’da okullarda çocuklarla sanat atölyeleri yapılıyor

Muğla’da okullarda çocuklarla sanat atölyeleri düzenleniyor.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi başkanları ve sanat eğitmenleri, çocukların sanatsal faaliyetlerde bulunmaları ve sosyal beceriler kazanmaları için sanat atölyesi faaliyetlerine başladı.

Sanat atölyesinde çocuklar fotoğraf, heykel, seramik, ebru gibi farklı sanat eserleriyle verimli vakit geçiriyor.

Okul döneminde çocukların sosyalleşmesi ve el becerilerinin artırılması amacıyla düzenlenen sanat atölyesi etkinlikleri her hafta koordineli bir okulda gerçekleştirilirken, gençlik merkezinin faaliyetleri hakkında da öğrencilere bilgi veriliyor.

Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte çocuklar ebru, seramik ve resim çalışmaları yaparak el becerilerini geliştirdiler.

Çocukların fiziksel, psikomotor, duygusal ve dil gelişimlerine temel olacak bireysel becerilerin kazandırılması amacıyla planlanan sanat etkinliklerinin her hafta farklı okulların katılımıyla devam edeceği belirtildi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların atölyelere katılarak ilgi ve yeteneklerini keşfedeceklerini; Bilgiyi, fikri ve hayal gücünü bir araya getirip eğlenceli vakit geçirebileceklerini söyledi.

Açıkbaş, sanat atölyeleri ile çocukları erken yaşta sanatla tanıştırmayı, sanatı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi, hayal güçlerinin ve estetik duygularının gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Küçük yaşlardan itibaren sanat etkinlikleriyle tanışan çocukların kendilerini daha iyi tanıdığını belirten Açıkbaş, okullarda yapılan çalışmalarla öğrencilerin etkinliklere daha aşina hale geldiklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu