Haber

MİT ve Polisten Mossad operasyonu: Para trafiğiyle casusluk ağı çökertildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’de casusluk faaliyetleri yürütenlere tolerans göstermemektedir.

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye başlattığı saldırılar, eş zamanlı olarak bölgedeki Filistinlileri sınır dışı etmeyi ve Hamas’ın varlığını ortadan kaldırmayı amaçlıyordu.

Bununla da yetinmeyen İsrail, Mossad istihbarat teşkilatını da kullanarak Türkiye dahil dünyanın çeşitli ülkelerinde Hamas üyelerini ve Filistin davasının liderlerini yakalamak veya öldürmek için operasyonlar başlattı.

Ancak MİT ve ekipleri buna izin vermedi.

Casusluk ağı açığa çıktı

MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği çalışmada, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın keşif, takip, saldırı ve saldırı gibi faaliyetler yürütmeyi amaçladığı bilgisine ulaşıldı. Türkiye’de ikamet eden yabancı kişilere yönelik insani nedenlerden dolayı adam kaçırma. yapıldı.

Şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçen Mossad yetkililerinin bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da ortaya çıktı.

34 şüpheli yakalandı

Söz konusu faaliyetlerin “uluslararası casusluk” faaliyetleri kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanması için işlem başlatıldı. İstanbul’un 15 ilçesi ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da belirlenen 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheli yakalandı. .

Adreslerde yapılan aramalarda 143 bin 830 euro, 23 bin 680 dolar, farklı ülkelerden çeşitli miktarlarda para, ruhsatsız silah ile çok sayıda fişek ve dijital ekipman ele geçirildi.

Para trafiği algılandı

Türk istihbaratı şüphelileri “para trafiğinden”Bunu tespit ettiği ortaya çıktı.

MİT, MASAK ile ortak çalışmasında 2021 yılında 16 Mossad casusunu yakaladı.

Şüphelilerden birinin hesabına para gönderen Mossad yöneticilerinin kimlikleri belirlendi.

20 kişiye para gönderildi

Şüphelilerin uluslararası para transferi yapan finans ağı üzerinden 20 kişiye daha para gönderdiği belirlendi.

46 kişilik ağ çökertildi

20 kişiden oluşan 46 kişilik ağ çökertildi.

Yurt dışında buluştular

Casus savaşlarına ilişkin yürütülen soruşturmada Mossad’ın MİT’in gözetiminden kaçmaya yönelik sistem ve formülleri de ortaya çıktı.

İsrail istihbaratının, Türk İstihbaratına hedef olmamak ve kendi casuslarının güvenliğini sağlamak amacıyla, taktik personel dışında daha önceki operasyonlarda gerekli vasıflara sahip olduğunu düşündüğü kişilerle yurt dışında görüştüğü belirlendi.

Kendilerini “ihanete uğramış” hissetmemeleri için yüklü miktarda ödeme yapıldı

İsrail İstihbaratı bu kişilere ihtiyaç ve ilgi alanları doğrultusunda sosyal medya ve profesyonel web siteleri aracılığıyla ulaştı. “maske”kullanarak temasa geçtiği belirtildi.

Mossad’ın yönlendirdiği kişi veya kişiler, “ihanet”Duygusallaşmamak ve ruhsal olarak rahatlamak amacıyla oluşturulan söz konusu maskeye büyük ödemeler yapılarak destek verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu