Haber

İstanbul’da 318 riskli binanın yıkımı sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarama sonuçlarına göre ‘kendiliğinden çökme’ riski taşıyan 318 binanın yıkım süreci devam ediyor. Bu binalardan biri olan Esenyurt’ta 5 katlı apartman bugün yıkıldı.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan Hızlı Tarama yöntemi ile bugüne kadar toplam 35 bin yapı tarandı. Yapılan analizler sonucunda 118 binanın süreçleri devam ederken 318 binanın doğal olarak yıkılabilir olduğu belirlendi. 318 binada yaşayan insan sayısının yaklaşık 10 bin olduğu öğrenildi. İBB Meclisi’nde alınan kararla riskli bulunan 318 binanın yıkılmasına karar verildi. O yapılardan biri olan Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’ndeki 5 katlı bina bugün yıkıldı.

Yıkım sırasında açıklamalarda bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, “Bu bina kendi kendini yok etme riski taşıyan 318 binamızdan biri. Baktığınızda alt kolonlarda demir bile olmadığını göreceksiniz. bina olası bir sarsıntıyı beklemeden kendi kendine yıkılma riski olan bir yapıdır.İstanbul Büyükşehir Belediyesi dönüşüm potansiyeli yüksek ve kirası yüksek yerlerden değil; dönüşme ihtimali çok olmayan dezavantajlı bölgelerde kendi kendini yok etme riski var.318 binamızda yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor.Bu 318 binayı hızlı bir şekilde yıkmak için çalışıyoruz, ikinci küme olarak 1.525 binamız var ve biz onları da yıkacağız.Dolayısıyla bu yeni alanları yapılaşmaya açıp İstanbul’u daha büyük canavar bir şehir haline getirmek yerine riskli yapıları bulundukları yerde dönüştürerek mevcut sorunlarını çözecek bir süreç yürütmeye çalışıyoruz.

Yıkılmasına karar verilen evlerin sahiplerine 18 ay için 4 bin 500 lira, kiracılara ise 12 ay için 4 bin lira kira bedeli verileceği belirtildi.

kirkagac-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu