Haber

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk astronotun uzay yolculuğunu tarihi bir adım olarak nitelendirdi

MİLLİ Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Uzay bilimi misyonumuz çerçevesinde ilk kez Hava Kuvvetlerimizin seçkin personeli olan Türk vatandaşı Pilot Albay Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna çıktı. Bu yolculuk bir yolculuktur. Ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinin yeni ve tarihi adımı. Bundan sonra uzaya yolculuk yapmaya devam edeceğiz.” “Çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

Bakan Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Kara Kuvvetleri Komutanlığı 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm ve Temel Atma Törenine katıldı. Törende konuşan Güler, “Temellerini atacağımız bu fabrika, belediyemizin bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımı olmasının yanı sıra stratejik bir niteliğe de sahip. 56. Bakım Fabrikamız hizmete girdi. 1950’den beri bu yatırımla yeniden yerleşecek ve tesisleri ve yetenekleri artırılacak, “Bu, kahramanca ordumuzun kritik ihtiyaçlarını karşılamada son derece önemli bir proje. İnanıyorum ki Konya bu projeyi başarı ve başarı ile tamamlayarak, savunma sanayi alanında ülkemizin kalkınmasına katkılarını artırarak sürdürecektir” dedi.

Konya’da konuşlu askeri üs birliklerinin önemini anlatan Güler, “Bu tarihi mirastan ilham alan Konya, bugün Hava Kuvvetlerimizin güzide birliklerinden 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımıza, 56’ncı Bakım Fabrika Müdürlüğümüze ve 47’nci Ana Jet Üs Komutanlığımıza ev sahipliği yapıyor. Mühimmat Şirketi.” Ayrıca Konya’da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı da faaliyetlerini büyük bir başarıyla sürdürüyor. Konya’da konuşlu birliklerimizden 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımız, yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlarda aktif görev üstleniyor. 56. Bakım Fabrika Müdürlüğümüz, 70 yılı aşkın geçmişiyle teröristlerin inlerini yok ederken, Vatanımızın çeşitli unsurlarının ihtiyaç duyduğu bakım, onarım, yenileme, imalat, kurtarma ve harekât sahası güçlendirme gibi çok yönlü görevleri başarıyla yerine getiriyor. Güçlerimiz, özellikle de Kıbrıs’taki birliklerimiz. “Getiriyor” dedi.

‘UZAY YOLCULUĞU TARİHİ BİR ADIM’

İlk Türk astronotu Pilot Albay Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna değinen Güler, “Bir asır önce varoluş mücadelesi veren bir ülkeden, bugün kendi silah sistemlerini tasarlayıp üretebilen bir ülke konumuna geldik. bunları ihraç ediyor ve dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketlerine sahip oluyoruz.” “Bugüne kadar yerli ve milli savunma sanayimizin ürettiği birçok ürünü büyük ordumuzun ve dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin hizmetine sunduk. Son olarak 3 gün önce ürettiğimiz gemi ve insansız deniz araçlarımızı da hizmete dahil ettik. Yerli ve milli imkanlarla kahraman ordumuzun envanterinde yer alan ‘Türkiye Yüzyılı’, “Hedeflerimiz doğrultusunda sadece kara, deniz ve hava platformlarında değil, siber ve uzay alanlarında da kritik projeler başlattık. Hatta uzay bilimi misyonumuz çerçevesinde ilk kez Hava Kuvvetlerimizin seçkin çalışanlarından Pilot Albay Alper Gezeravcı adlı Türk vatandaşımız uzay yolculuğuna çıktı. Bu gezi ülkemiz içindi. Bilim ve teknolojinin ilerlemesinde yeni ve tarihi bir adımdır. “Bundan sonra uzay çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından dualarla 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün yeni yerleşkesinin temeli atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu