Haber

Merdan Yanardağ’dan mesaj: Devletin İmralı silahını ellerinden aldım

İktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile yeni bir analiz süreci hazırladığına ilişkin görüşlerini ifade etmek için kullandığı sözlerin bağlamdan çıkarılıp sosyal medyada yayılması üzerine tutuklanan TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı. 38 gündür Marmara (Silivri) Cezaevi’nde.

Cumhuriyet gazetesinden Nagihan Yılkın’ın sorularını yanıtlayan Yanardağ, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun tutuklanmasına giden süreçteki ifadelerine ilişkin yorumlarının çarpıtıldığını açıkladı. Yanardağ, “İhtiyaç duyduğunda kullandığı İmralı silahını hükümetin elinden aldım” dedi. “Devletin infaz hukukunun/kanunun herkese adil uygulanmasını istemek nasıl suç olur?” Yanardağ, “Tutuklanmam seçimlerin kaybedilmesinin ilk siyasi sonucudur” yorumunu yaptı.

‘İCRA HUKUKUNA GÖRE AVUKATLARI VE YAKINLARIYLA GÖRÜŞMEK GEREKİYOR DEDİM’

AK Parti’nin ikiyüzlü bir Kürt politikası izlediğini söyleyen Yanardağ, “‘Ev hapsi ve af’tan söz eden bu partinin seçimden önce muhalefeti terörle işbirliği yapmakla suçladığını hatırlattım. Öcalan’a izin verilsin dedim. avukatları ve yakınlarıyla görüşerek infaz yasasına uygun olarak ‘tecrit’ konusunu görüşerek çözüyor” dedi.

Yanardağ, “Kıyametin sonu geldi” dedi. Nasıl suç olabilir? Sözlerini kullanarak devam etti:

“Burada tam bir saçmalık var. Söz konusu sohbette bu tartışmayı AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kendisi başlatıyor. Ama belli ki bu konuda hem fiili hem de sessiz anlaşmayı bozdum, İmralı silahını da elime aldım. İhtiyacı olduğu zaman kullandığını, devletin elinden ya da Çünkü dedim ki, “İmralı üzerinden kamuoyunu tehdit etmekten ve kamuoyunu ayarlamaktan vazgeçin. Ailesi ve avukatları ile görüşüp ne dediğini kamuoyuna duyurulsun” diye konuştu. Sorun da bu. Yukarıda da belirttiğim gibi daha önce iktidar yanlılarının ve iktidar mensuplarının söylediği sözler olayın magazini niteliğindedir.

Yanardağ, “Tutuklamayı gerektirecek bir hata yok, yoruma ve varsayıma dayalı bir tartışma var, bağlam dışına çıkarılmış bir montaj görüntü şeması var. Bunu iddianamede net bir şekilde görüyoruz.” Tutuklama için yapılan programda AKP iktidarının ikiyüzlülüğünün ve siyasi namussuzluğunun koktuğuna inanıyorum.” “Kürt sorununa yaklaşımını eleştirdim.

“İYİ PARTİ’NİN TUTUMU TARİHE KARA BİR Leke OLARAK GEÇECEK”

Tutuklandığı sırada İYİ Partili bazı isimlerin kendisini hedef aldığına değinen Yanardağ, “İYİ Parti de hakkımda açılan soruşturmayı, ülkenin demokrasi cephesinden kopmak ve iktidar havzasının altını üstüne getirmek için fırsat olarak kullanmaya çalıştı. .” Trollerine katıldılar. Utanç içinde trollediler. Bu olay kendi tarihlerine, siyasi tarihine ve medya tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bunu unutmayacağız. Net bir özre ihtiyaç var ama bunu beklemiyorum ve artık bir değeri olduğunu düşünmüyorum. Onu devirmeye çalışmak eleştirimizdi.” (HABER MERKEZİ)

haber-kepez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu