Haber

Kurumdan “kentsel dönüşüm” açıklaması: İstanbul için milli güvenlik sorunu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Murat Kurum, Kanal 24 canlı yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Deprem bölgesindeki çalışmalarda son durum sorulduğunda Kurum, çalışmalarını bir yıl içinde depremden etkilenen kentleri ayağa kaldıracak bir anlayışla yürüttüklerini söyledi.

Depremden 2,5 ay sonra Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta ilk köy evlerinin anahtarlarını verdiklerini belirten kurum, ilk yıl Mayıs ayı sonuna kadar 319 bin konutun inşaatına başlamayı hedeflediklerini bildirdi.

650 bin konutun imalat sürecini illerin demografik yapısına, kültürel dokusuna, vatandaşların ihtiyaçlarına, iklimine ve konumuna uygun en doğru teknikle gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kurum, şunları kaydetti: 11 ili aynı anda ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Kurum ayrıca enkaz kaldırma, yıkılan ve acil yıkılan binalarla ilgili çalışmalarda yüzde 83-84 seviyesine geldiklerini bildirdi.

“VATANDAŞLARIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ”

Yapılacak konutları etap etap teslim edeceklerini belirten Kurum, dünyanın neresine giderseniz gidin bu kadar kısa sürede ayağa kalkmanın kolay olmadığını vurguladı. Bu Türkiye’nin gücüdür. 21 yıldır Cumhurbaşkanımızın yönetim anlayışı bu. Bu iradenin sahaya yansımasıdır. Bu nedenle Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bartın, Trabzon, Rize’deki sel, Antalya ve Muğla yangınlarında olduğu gibi vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağız, 11 ilimizi el ele vereceğiz. . Birlikte yükseleceğiz inşallah.” söz konusu.

Kentsel Dönüşümde Yarımız Kampanyası’nın sorulması üzerine Kurum, 200 bin konutta gönüllü, gönüllü ve yerinde, 100 bin konutta ise rezerv alanında dönüşüm yapacaklarını söyledi.

Başvurulan konutları belirlemeye başladıklarını kaydeden kurum, binalarda 2/3 çoğunluk sağlanıp sağlanmadığı ve riskli olup olmadığı konusunda ön tespit yapıldığını açıkladı. Riskli yapı şerhi konulmayacağını kaydeden Kurum, üçte iki çoğunluk sağlandıktan sonra süreci yürüteceklerini söyledi.

Riskli binalar için noter huzurunda kura çekileceğini belirten Kurum, TOKİ Başkanlığı tarafından yapılacak inşaatların en geç 2 yılda tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceği bilgisini paylaştı.

İstanbul’u korumak zorunda olduklarının altını çizen kurum, şöyle devam etti:

“İstanbul’un dönüşümü bir milli güvenlik ve egemenlik sorunudur. Bu çok nettir. Terörle mücadele ne kadar değerliyse, İstanbul’un dönüşümü de o kadar önemlidir. Burada da Sayın Cumhurbaşkanımız sahip olduğumuz iradeyi artırmaktır.” Bugüne kadar ortaya konulan hızlı bir dönüşüm yapılarak bu kampanya hayata geçirildi.Milletimize müjde verdiler.Şu ana kadar kampanyamız hayırlara vesile oldu.Yani yaklaşık 77 bin 136 başvuruya tekabül ediyor. 425 bin bağımsız bölüm yani 4 ile çarparsanız 1 milyon 600 bin vatandaşı ilgilendiren bir laf.

Cumhurbaşkanlığı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOKİ ile ilgili açıklamalarının hangi verilere dayanabileceği sorusuna Kurum, desteklerinin bulunmadığını, tek işlerinin her telaffuzda olduğu gibi algı, iftira ve bahanelerle milleti yanıltmak olduğunu söyledi. .

TOKİ’nin 1984 yılında kurulduğunu ve 2002 yılına kadar 43 bin konut yapıldığını hatırlatan Kurum, 2002 yılından bu yana Önder Erdoğan’ın sosyal devlet anlayışıyla sadece konut değil, stadyum, hastane, okul, cami, yeşil alan ve 81 ilde millet bahçesi kurulmuştur. 37 bin sosyal tesisle tüm alanlarda 1 milyon 200 bin konut yaptıklarını kaydetti.

“ANKARA’DA, İSTANBUL’DA, İZMİR’DE O BAYI GÖRMEDİK”

Kurum, Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyelerinin 4 yıldır CHP’de olduğunu belirterek, “Neden evlerinizden birini yapıp vatandaşınıza vermediniz? Yoksa ‘Metro, yol, yeşil alan’ diyorsunuz. .’ Dedin, neden verdiğin sözleri tutmadın, sormayacak mısın ne de olsa cumhurbaşkanısın, dönüp aynaya bakacaksın, ‘Söz’ diyorlar, sözünde durmadın. Güzel olacak.’ Neden olmadı 4 yıl olmuş Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de o baharı görmedik.Otobüsü yolda gördük, karda kapanan yollar, bitmeyen metro hatları, vaatler… Yapılanlar tutulmadı, taahhütler yerine getirilmedi. İş dışında her şeyi gördük, hizmet görmedik.” söz konusu.

Kılıçdaroğlu’nun ülkenin bağımsızlığı için milletle el ele verdiği 15 Temmuz’da evinde kahvesini yudumladığını belirten Kurum, ” İnşallah 15 Mayıs’tan sonra milletimiz Sayın Kılıçdaroğlu’nu siyaset sahnesinden siyasetin tozlu sayfalarına yerleştirecek ve vatandaşlarımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız deprem evlerimizin, millet bahçelerimizin merasimlerini yaparken kahvesini yudumlamaya devam edecektir.” söz konusu.

Kurum, hiçbir zaman yerine getiremeyecekleri sözler vermediklerini, Cumhurbaşkanı’nın bu konuda hassas olduğunu söyledi.

Bakan Kurum, Yarımız Kentsel Dönüşüm Kampanyasındaİstanbul’daki son durumu hazırlanan haritada anlattı

Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Kurum, ” Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nın Türk gençliğine, gençlerimize ait olduğunu anlamalıdır. Ve gençlerimiz için milletimiz için dediği gibi bina değil 145 bin 300 ağaç dikiyoruz. Gençlerimiz buna izin vermeyecek. Atatürk Havalimanı’nın, o milletin bahçesinin, oradaki panayırların ABD’ye bağışlanmasına gençlerimiz müsaade etmeyecektir. Gençlerimiz öyle bir gençlik ki kendine inanıyor, güveniyor, üretiyor… Bütün dünyayla yarışacak, bütün dünyanın önüne geçecekler. Çok fazla gençlik geliyor.dedi.

“BU ÜLKENİN GÜZEL İNSANLARI ÇALIŞTIĞIMIZI BİLİYOR”

Kuruma ailesinin yoğun işleriyle nasıl tanıştığı sorulduğunda, bu işleri yapanların ailelerinden fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

Ailesinin farklı illerde çalışmaları sonucunda büyüdüğünü ifade eden Kurum, ” Kendi çocuklarım dışında depremzede ailelerimizin çocukları da benim çocuklarım oldu. Oradaki annelerimiz, babalarımız bizim annelerimiz, babalarımız oldu. Çocuklarım, eşim, annem, babam da bizi göremiyor ama biliyorlar ki bizler bu ülke için, bu ülkenin güzel insanları için çalışıyoruz.dedi.

Kurumun seçim çalışmaları sırasında sahadaki gözlemleri sorulduğunda, ” Cumhurbaşkanımıza olan inanç ve güven çok yüksek. bir şey yok. Cumhurbaşkanımız 15 Mayıs sabahı Cumhur İttifakımızla gümbür gümbür bir çoğunluk sağlayacağımız milletvekili sayısı ve birinci tipte kimsenin beklemediği bir oranla inşallah 15 Mayıs sabahı görevine devam eder, inşallah.” söz konusu.

habernusaybin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu