Haber

İftar aile katliamı davasında karar açıklandı

İftar aile katliamı davasında karar açıklandı

SAKARYA – Sakarya’nın Serdivan ilçesinde tapu meselesi nedeniyle iftar vaktinde kardeşi, teyzesi ve yeğenini öldüren sanık ile saklanmasına yardım ettiği iddia edilen arkadaşının yargılandığı davada karar çıktı. Kardeşini, teyzesini ve yeğenini öldüren şahsın ‘kardeşine karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘kasten öldürme’ suçundan ise iki müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. teyzesi ve yeğeni.

Olay, 5 Nisan 2022’de Kemalpaşa İlçesi Gündoğan Sokak’ta meydana geldi. Tapu meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada, evinin yakınında bulunan Ç.G. öldürüldü. (54), ağabeyi Bedri (65), ağabeyinin eşi Duriye ve ağabeyinin oğlu Tuncay Güler tüfekle vuruldu. Sağlık ekipleri 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Ç.G. kardeşinin evine gelerek terör saçtı, diğer iki yeğeni ise saklanıyordu ve polis geldiğinde kurtarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Karasu ilçesinde aile katliamı yapan cinayet zanlısı ve şüphelinin kaçmasına yardım eden MTT yakalanarak gözaltına alındı. Ç.G. MTT ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ç.G. Gözaltına alınırken yardım eden kişi Ç.G. kaçması üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklu sanık Ç.G.’nin duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Tutuklu sanık Ç.G. Tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya tutuklu olmayan sanık MTT katılmadı. Söz verilen sanık Ç.G. Cumhuriyet savcısı, önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek, sanık Ç.G.’nin ağabeyi Bedri Güler’i, ‘kardeşine kasten öldürme’ suçundan, görümcesi Duriye Güler ve eşine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. yeğeni Tuncay Güler. Sanık MTT’nin ‘kasten öldürme’ suçundan iki müebbet, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan ise 18 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, sanık MTT’nin ise cezalandırılması yönündeki görüşünü yineledi. ‘suçluya kayırma’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası.

Davada karar çıktı

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan sanık Ç.G.’nin ‘kardeşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘kasten öldürme’ suçundan ise iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. teyzesi ve yeğeni hakkında ‘ev dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 6 ay hapis cezası verilmesine karar verildi. duyurunun ertelenmesine karar verdi.

Komite, sanık Ç.G. “Kardeşine karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, teyzesi ve yeğenini “kasten öldürme” suçundan ise iki müebbet hapis cezasına çarptırılması gerekiyor. İftar vakti kardeşini, teyzesini ve yeğenini öldüren kişiye yardım ettiği iddia edilen arkadaşı MTT, ‘suçluya iltifat etme’ hatası nedeniyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu