Haber

Atina’dan şikayetçi olan Mare Liberum kendini feshetti

Ege Denizi’ni geçerek Yunanistan’a giden göçmenler üzerinde çalışan Berlin merkezli insan hakları ve yardım kuruluşu Mare Liberum, feshedildiğini açıkladı. Örgüt, “Yunanistan’ın Midilli adasında yerel güvenlik güçlerinin artan baskısı” ve “sağcı muhafazakar Yunan hükümetinin çıkardığı yasaların izlenmesini imkansız hale getirmesi” gerekçe göstererek 1 Mayıs itibarıyla faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. sınır makamlarının mültecilere karşı tutumu”.

Mare Liberum’un dağılmasından önce yönetim kurulu üyesi olan Hanno Bruchmann, ne Almanya’nın ne de başka bir Avrupa Birliği (AB) üye ülkesinin “AB sonunda sığınmacılara yönelik muamele konusunda önemli bir irade göstermediğini” söyledi. insan haklarına uygun.” ‘ belirtti. Bruchmann ayrıca sığınmacıların yasa dışı dönüşünün, şiddetin, insanlık dışı kampların ve göçmenlerin kriminalize edilmesinin bölgede günlük bir rutin haline geldiğini belirtti. Diğer insani yardım kuruluşlarına destek veren kişilerin de “giderek yargılandığını” belirten Bruchmann, Mare Liberum’un yasal olarak dirençli olduğunu ancak mevcut koşullarda faaliyetlerini sürdüremeyeceğini vurguladı.


Arşiv – Midilli’deki Black Hill Mülteci Kampı, Yunanistan – (19.12.2020)Fotoğraf: Anthi Pazianou/Getty Images/AFP

Mare Liberum’un internet sitesinde Yunanistan’da çalışma için gerekli izinlerin ancak büyük bürokratik engellerin aşılmasıyla alınabileceği belirtilirken, ilgili maddelerde yapılan değişiklikle “(Yunan) Sahil Güvenlik Komutanlığının direktifleri yerine getirildiği takdirde” Hemen takip edilmezse, ekip üyeleri yüksek para ve hapis cezası tehdidi altındadır.” belirtildi. Açıklamada örgütün böyle bir riske giremeyeceği, söz konusu yasaya karşı yapılan çalışmaların sonuçsuz kaldığı belirtildi.

2018 yılında faaliyetlerine başlayan Mare Liberum, Ege Denizi’ni geçmeye çalışan sığınmacıların durumunu izlemek için örgütün adını taşıyan bir gemi ile AB sınırı olan Türkiye-Yunanistan deniz sınırında çalışıyordu.

AFP / ET, JD

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu