Haber

İsrailli komutan İbranice dua okudu ve Gazze’deki bir camiyi havaya uçurdu

İsrail askerleri, 7 Ekim 2023’ten bu yana katliamlar sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde cami dahil çok sayıda binayı patlattı. İsrail basınında yer alan görüntülerde İsrail askerlerinin yapıları havaya uçurmadan önce dua okuduğu görülüyor.

İsrail ordusunun işgal altındaki Gazze Şeridi’ndeki insanlık dışı saldırıları 122 gündür devam ediyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail saldırıları sırasında işgal altındaki kentte aralarında cami, kilise, okul ve hastanelerin de bulunduğu binlerce bina yıkıldı.

İSRAİL DUASINI OKUYARAK CAMİİ PATLATTI

The Times of Israel gazetesinde yayınlanan yeni görüntülerde, İsrailli bir komutanın Şema Yisrael duasını okuduğu ve aralarında caminin de bulunduğu binaları havaya uçurduğu görülüyor. Videoda İsrailli komutan, “Komutanınız konuşuyor. Artık camide Şema Yisrael duasını okuyabiliriz, şimdi de aynı duayı okuyarak bu camiyi yıkacağız.” dediği duyuldu.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. İsrail, 7 Ekim’deki baskınlarda 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

GAZZE’DE CAN KAYBI 30 BİNE YAKLAŞTI

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 27 bin 365 Filistinli öldürüldü, 66 bin 630 kişi de yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölünün olduğu bildirilirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 381 Filistinli hayatını kaybetti.

562 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırının başladığı 7 Ekim’den bu yana 225’i toprak işgali sürecinde olmak üzere 562 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Çatışmada 24 Kasım 2023’te 4 gün verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam etti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda 30 Lübnanlı sivil ve 181 Hizbullah üyesinin yanı sıra 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri hayatını kaybetti.

kadinhanihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu