Haber

Kılıçdaroğlu: Çadır ihtiyaçları karşılanmıyor, büyük eksiklikler var

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Hatay’ın Defne ilçesinde konuştu. CHP’li belediye başkanları ile 20 Şubat’ta meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, deprem felaketinin 17. gününe girdiklerini belirterek, “Biz dayanışma kültürümüzü değil dayanışma kültürümüzü gösterdik. sadece Türkiye’ye değil dünyaya, “Su sorunu var, hala çözülmedi, inşallah kısa sürede çözülür. Çadır ihtiyacı karşılanmadı. Burada da büyük eksiklikler var. Hızlı bir şekilde karşılanması gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İnsanlar evlerinde eşyaları olduğu için yıkılan binalarının yanına çadır istiyor. Eşyalarının öyle ya da böyle çalınmasını istemiyorlar. Belediye başkanlarımız çadır ihtiyaçlarını karşılamak için elinden geleni yapıyor. Ne yazık ki. Sadece Hatay’da değil diğer bölgelerde de çadır ihtiyacının yeterince karşılanmadığını görüyoruz.”

Hatay’ın kadim bir şehir olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Farklı medeniyetlerin yaşadığı, farklı kültürlerin ve harika güzelliklerin yaşandığı güzel bir şehiriz. Bu şehirde hızlı bir şekilde yapılaşma sağlayacağımızı söylemek yanlış olmaz. Kentin dokusunu, kültürünü ve antik yapısını koruyarak bir süreç başlatın. Yeni yerleşimler olabilir ama kentin tarihi eserleri ve antik yapısı korunmalıdır” dedi.

Hataylı çocuklara ve gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Hatay annelerinizin, babalarınızın, dedelerinizin yaşadığı kadim bir şehirdir. Bu şehirden vazgeçmeyin. Hatay’ın tekrar ayağa kalkması için elimizden geleni yapacağız. Elbette ki Sadece Hatay değil, Kahramanmaraş, Adıyaman, diğer bölgelerin de sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

haberbulanik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu