Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yeni Otobüslerin Tanıtım Toplantısına Katıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni alınan otobüslerin tanıtım toplantısına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Kurumsal ittifaka rağmen İstanbul İttifakı çağrısı yaptım ve iyi ki de yaptım. Çünkü gerçek ve kalıcı olan bu anlamda toplumsal ittifakın kurulmasıdır.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İkitelli’deki İETT garajında ​​düzenlenen yeni otobüslerin filoya katılma törenine katıldı. Otobüsleri gezen İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. DEM Partisi’nin İstanbul’da kendi adayını göstereceğini duyurmasına ilişkin İmamoğlu, “Her siyasi partinin karar alma sürecindeyiz. Benim hiçbir partiyle ilgili söylediğim tek kelimeyi duymadınız, duyacaksınız.” duymuyorum.”

“KURUMSAL İTTİFAK’A RAĞMEN İSTANBUL İTTİFAK’A ÇAĞRI YAPTIM”

‘2019’da Millet İttifakı adayı olarak girdiniz. Artık farklı bir siyasi tablo var. Partiler kendi adaylarıyla giriyor, bu sizi siyasi açıdan zorlar mı?’ Soruyu yanıtlayan İmamoğlu, “Hayır aslında o gün inandığımız şey toplumsal ittifaktı, İstanbul ittifakıydı. O dönemde iki partinin ittifakı olsa da başka katkıların da olduğunu biliyoruz. Ama kurumsal ittifaka rağmen İstanbul İttifakı’nın davetini yaptım, iyi ki de yapmışım. Çünkü gerçek ve kalıcı olan bu anlamda toplumsal bir ittifak kurmaktır. Bazen hizmet için kurulur, bazen de. Bazen demokrasi için kurulur, bazen adalet için kurulur, bazen çocuklar için, kentler için, kent dayanışması ve kent uzlaşması için kurulur. O açıdan artık daha güçlü bir konumdayız. İstanbul’u korumak, Kanal İstanbul gibi İstanbul’u tehdit eden birçok unsurun bu şehre gelmesini önlemek için büyük bir İstanbul dayanışması ve büyük bir İstanbul ittifakı. Yağmacı uygulamaların önüne geçmek için” dedi. ‘DEM Partisi ile işbirliğinin kapıları 9 Şubat’a kadar açık mı?’ İmamoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: “Hiçbir siyasi partimizle ilgili tek bir cümle bile söylemedim, teşekkür ederim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu