Haber

Bakan Dönmez: “Söğüt, Türkiye’nin sayılı altın madenciliği işletmelerinden biridir”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin önde gelen altın madenciliği işletmelerinden birinin açılışının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını belirterek, “Bilecik’i tanımlarken taş mermer toprak dedik. Seramik heyecanını hep birlikte duyacağız” dedi.

Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babasının evi olan Bilecik’te miting yapacağı alanda incelemelerde bulundu. İlk olarak Kemal Kızılkaya’yı makamında ziyaret eden Bilecik Valisi Dr. Bakan Dönmez, AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın da katıldığı değerlendirme toplantısı düzenledi. Bakan Dönmez daha sonra saat 15.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’ndan yapacağı miting ve toplu açılış alanını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

“60 civarında kamu ve özel yatırımın toplu açılış töreni yapılacak”

Ardından basına açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “İnşallah yarın fırsat bulursak Sayın Cumhurbaşkanımızı Bilecik’te ağırlayacağız. 60 civarında halk ve 60 kişilik toplu açılış törenini gerçekleştirmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla özel yatırımlara imza attık. Bu 60 projeden 21’i Bakanlığımızla ilgili, “3 ilçemize doğal gaz vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Resmi tören yapılacak” dedi.

“Söğüt’te Türkiye’nin önde gelen altın madenciliği işletmelerinden biri”

Bakan Dönmez, açıklamalarına şöyle devam etti: “Söğüt’te yine Türkiye’nin önde gelen altın madenciliği işletmelerinden birini açacağız. İlk altını oraya Cumhurbaşkanımız dökmüş olacak. Ardından sağlık yatırımlarımız başta olmak üzere sulama yatırımlarımız, özel sektörle ilgili 11 yatırımımız var. 60 yatırımı birlikte açacağız inşallah.Yarın tüm Bilecikli hemşehrilerimizi bekliyoruz.Meydandaki hazırlıkları az önce Sayın Valimiz ve İl Başkanımızla birlikte inceledik.Sevgili herkesi bekleriz. Çet vatanını seven Bilecik” dedi.

“Bilecik özellikle son yıllarda gelişen ve gelişen, sanayisi hızla büyüyen bir şehir”

Bakan Dönmez şöyle devam etti: “Bilecik özellikle son yıllarda gelişen, gelişen ve sanayisi hızla büyüyen bir şehir. Bilecik bir yol ayrımında bulunuyor. Ulaşım ağları anlamında artık ulaşım sıkıntımız yok. Bağlantı yolumuz. Yenişehir’e tamamlanacak.Osmaneli üzerinden limana giden demiryolu.Projemiz devam ediyor.Bunları göz önünde bulundurduğumuzda burada üretilen işlerin hem ulusal hem de uluslararası pazarlara çıkış noktası olarak son derece avantajlı bir noktada olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bilecik’i anlatırken taş mermer toprak seramik dedik ama artık yerin altında bir cevher daha var onu ekonomiye kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını birlikte yaşayacağız çünkü artık bir cevherden bahsediyoruz. taşı ve mermer toprağı sadece seramik değil altın olan ülkemizin bir köşesi.Cevherden kuyumculuğa giden yolun en güzel örneklerinden birini milletimizin onuruyla açacağız inşallah. Başkan Söğüt’te. Emin’in Regaip kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” – BİLECİK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu