Haber

Engelli Milletvekili Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” filmi TBMM’de seyirciyle buluştu.

Engelli milletvekili Serkan Bayram’ın hayat hikayesini konu alan “Buğday Tanesi” filmi için özel gösterim yapıldı.

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram’ı konu alan film için TBMM konferans salonunda milletvekillerine özel gösterim yapıldı. .

Gösterim öncesi bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul’da vizyona giren filmin gerçek bir hayat hikayesi olduğunu anlattı.

Henüz 1 yaşındayken tarlada çıkan yangın sonucu 41 gün yoğun bakımda kaldığını, zorlu bir hayatın ardından 41 yaşında Erzincan’dan milletvekili seçildiğini anlatan Bayram, şunları kaydetti: gençlik yılları, vücudunun bazı uzuvlarını yangında kaybettiği için güçlükle geçmiş, 15-16 yaşına kadar elleri ceplerinde dolaşmıştır. .

Toplumsal baskılardan bıktığı için göğsüne “sorma” tabelası asmayı düşündüğünü anlatan Bayram, şöyle devam etti:

“’Yurt dışına gitsem de en azından yabancı dil bilmiyorum, o yüzden ne sorduklarını anlamıyorum’ dediğim zamanlar oldu. ‘

Bazen kendi kendine “Filmin senaryosunu kim yazdı?” Kendisine sorulduğunu söyleyen Bayram, “Rabbim yazdı, biz de bu dünyada oynadık” dedi. şeklinde konuştu.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hakim ve savcı olmak için çaba sarf ettiğini ancak sertliği nedeniyle elendiğini vurgulayan Bayram, geçen yıl Meclis’teki tüm partilerin desteğiyle kanunda bir düzenleme yaptıklarını kaydederek, şunları kaydetti: engellilerin hakim ve savcı olmasının önünü açtı.

Filmin tüm sinema salonlarında gösterildiğini hatırlatan Bayram, “Sinemalar akın akın izleniyor, gişe rekorları kırılıyor. Engelli kardeşlerimiz arayıp ‘Bana rol model oldunuz’ diyorlar. “Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Gelirle İstanbul’a Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacağız. Kreşler ve huzurevleri nasıl olduysa engelli yaşam merkezleri de öyle oldu.” dedi.

Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın engelliler için devrim niteliğinde hizmetler yaptığına dikkat çekerek, engelliler adına kendilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından film gösterimi yapıldı. Ayrıca Meclis çalışanları için ayrı bir oturum düzenlendi.

film hakkında

Senaryosunu Volkan Kapkın’ın yazdığı “Buğday Tanesi”nin yönetmenliğini, Milletvekili Serkan Bayram’ın danışmanlığı ve rehberliğinde Doğan Ümit Karaca üstlendi.

Sanatçı Kutsi, Deniz Arna ve Erkan Bektaş’ın da yer aldığı yapımın çekimleri İstanbul ve Ankara’da gerçekleşti. Yaklaşık 120 dakikalık sinema Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında 6 ülkede sinemalarda gösteriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu