Haber

İncirlik’teki “hava yardım koridorunda” seferberlik sürüyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgeye gönderilen yardım sevkiyatı, İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda oluşturulan “hava yardım koridoru” üzerinden devam ediyor.

Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 11 ili etkileyen depremler sonrası ulusal ve uluslararası kampanyalar kapsamında bağışlanan yardım malzemelerinin bir kısmı Adana’da toplanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Helikopter Koordinasyon Merkezi, hava veya kara yoluyla gönderilen yardım malzemelerinin deprem bölgelerine ulaştırılmasını sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından farklı illerden takviye edilen ve AS-532 Cougar, CH-47 Chinook, S-70 Sikorsky helikopterlerinin de yer aldığı uçaklar, İncirlik’ten yapılacak yardım sevkiyatına destek veriyor.

Çadır, uyku tulumu, battaniye, kişisel hijyen, gıda, su, inşaat ve tıbbi malzeme gibi insani yardımların yanı sıra çocuk ve bebeklerin ihtiyaçlarına yönelik ekipmanların bulunduğu paketler askeri helikopterlere yüklenerek depremzedelere ulaştırılıyor. İncirlik’te “hava yardım koridoru” oluşturuldu.

yardım malzemeleri; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri, Özel Kuvvetler, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlıkları çok sayıda helikopter ve kargo uçağıyla depremden etkilenen illere sevk ediliyor.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen 10 bin botun da İncirlik’e ulaştığı öğrenildi.

ABD’den helikopter ve asker takviyesi

Bugün İncirlik’teki “hava yardım koridoru”ndan ABD’ye ait Sikorsky ve Chinook helikopterleri ile Pazarcık, Defne ve Samandağ bölgelerine 8 farklı yardım seferi icra edildi.

Başta ABD, Özbekistan, Moğolistan, Bangladeş, Bogota, Tayland ve Almanya olmak üzere birçok ülkeden gelen yardımlar, Türk ve ABD askerlerinin dayanışmasıyla deprem bölgelerine sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu