Haber

İnşaat hafriyatında 2 dairenin istinat duvarları çöktü; 34 daire boşaltıldı

ANKARA’nın Mamak ilçesinde, kazı alanına bitişik 2 binanın istinat duvarı çöktü. Ekiplerin yaptığı incelemenin ardından 34 daire tedbir amaçlı boşaltıldı.

Olay, saat 20.00 sıralarında Mamak ilçesi Fahri Korutürk Mahallesi 874 Sokak’ta meydana geldi. 881 Sokak’ta yapılan inşaat kazısı sırasında bitişikteki 7 katlı Aslı Apartmanı ve yanındaki binanın istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık, itfaiye, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler tarafından 2 apartmanda 34 daire tedbir amaçlı boşaltıldı.

HİÇBİR ÖNLEM ALINMADIĞI İDDİASI Tahliye edilen Vaşili Apartmanı sakinlerinden Murat Orak, inşaatla ilgili daha önce uyardıklarını belirterek, “Müteahhit olarak her şeyi yaparsanız, denetlemezseniz bu iş olur” dedi. sonuç.Bugün bir şey olmadı ama yarın olmayacağının garantisi yok.Hepimizin çocukları dışarıda.tıpkı şimdi koşturduğu gibi,bunu yaparken düzenli olarak sıkılmış bir yığın atardı.Biz yapmazdık. Böyle bir sorun yok.” İnşaat yok, hafriyat alınmasın” dedi. Müteahhit bu binaya 90 adet fore kazık attı. Evdeydim, gürültü yaptım. Gündüz iş vardı akşam otururken bir ses duyduk balkona çıktım baktım kayalar takırdıyordu. Evden zar zor çıktım. AÇIK UNUTTU Apartman sakinlerinden Hatice Karaçamlı, ocaktaki çaylarla dalga geçti. altını unuttuğunu belirterek yetkililerden yardım istedi. Karaçamlı, “Ocakta çay vardı. Çay içerken komşu zili çaldı. ‘Binayı boşaltın, garaj çöktü’ dedi. Aceleyle evden çıktık.”

Öte yandan binada tedbir amaçlı gaz kesintisi olduğu öğrenilirken, polis ekiplerince boşaltılan binaların çevresinde ve sokakta güvenlik önlemi alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu