Haber

İYİ Parti üyesi Turhan Çömez’den bomba iddia: Yetimhanelerdeki 13 yaşındaki kız çocukları barlarda tacize uğradı ve hamile bırakıldı

Gümüşel’in bugün 26 yaşında olan kızı HKG’nin 2002 yılı Kasım ayında 6 yaşındayken babası tarafından 29 yaşındaki bir erkekle evlendirildiği ve yıllarca cinsel istismara uğradığı tezi gündeme geldi. Türkiye’nin gündemi.

KÜÇÜK KIZLAR NASIL HAMİLE OLUR?

Konuyla ilgili yargı kısmındaki soruşturma ve inceleme sürerken, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Turhan Çömez’den çok sayıda açıklama geldi. Çömez, İstanbul’da bir anaokuluna giden 13-14 yaşlarındaki kızların nasıl hamile kaldığını ve bu skandalın ayrıntılarını anlattı.

Turhan Çömez’in açıklamalarının detayları şöyle:

“Milletvekiliyken yani 2006’da… İstanbul Bahçelievler’den tebligat geldi. İhbarı yapan Bahçelievler anaokulu müdür yardımcısı terbiyeli, aklı başında bir insan. Beni başından tanıdığını söyledi. medyaya ‘Burada çok ciddi bir durum var’ dedi. Benimle görüşmek istedi gece 09:00 da yurda gittim çocuklarla konuştum o gece nöbetçilerle görüştüm.

“KORKUNÇ BİR MASA OLDU”

33 kız o gece yurtta yoktu. Çocuklar, ‘Bazı yapılar gelip buradan arkadaşlarımızı alıyor. Bir kısmını da İstanbul’daki gece kulüplerine götürüyorlar.’ 13-14 yaşlarında çocuklar bunlar… Bazen sabah geliyorlar, bazen gelmiyorlar. Uyuşturucunun gece kullanıldığını söylediler. Korkunç bir resimdi.

“HER ŞEYİ KANITLIYORUM”

Ben bir politikacıyım ama aynı zamanda bir bilim insanıyım. Hepsini kanıtladım. O gece bütün yoklama defterlerinin fotokopilerini çektim ve inanılmaz bir dosya hazırladım. Ertesi gün Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanına gittim. ‘Çubukçu Bey çok büyük bir rezalet var’ dedim.

“BUNU DUYDUĞUMDA DELİ OLDUM”

Bize emanet edilen yavrularımız gece yurtlarından alınıyor, kimi hamile kaldı, kimi başka yerde doğurdu, doğan çocuklar başka yurtlara nakledildi, yurtta uyuşturucu kullananlar var, bunlar çocuklar bazı vakıflar adı altında gece yarısı Taksim’deki bazı barlara götürülüyor. ‘Biliyorum, biliyorum’ dedi. Neden bununla denemiyoruz dedim. ‘Lütfen deşifre etmeyin, kimseyle konuşmayın, söz veriyorum bunun peşine düşeceğim’ dedi. Ertesi gün ne oldu biliyor musun? O gece beni yurda götüren müdür yardımcısı görevden alındı. Bunu duyunca çıldırdım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu