Haber

Mimarlardan hapis cezasına tepki: Kaçak saray boşaltılacak, Togo Kuleleri yıkılacak

Ogün Akkaya

ANKARA –Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 2021 yılı Emre Madran Savunma Alanında Basın Ödülleri kapsamında Uluslararası Televizyon Gazeteciliği dalında JIN TV muhabirine ödül verildi.

Bu karar üzerine Mimarlar Odası yöneticileri hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan dava açıldı. Dava kapsamında mimarlar, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve şubenin 5 yöneticisi ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasını pahalıya çıkaran Mimarlar, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde açıklama yaptı.

‘KARARI BİLE YAZAMAYACAK MAHKEMEYE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Davayla ilgili konuşan Avukat Turgut Kazan, “Ankara Mimarlar Odası’nın hep not edildiği için cezalandırılması örneğiyle karşı karşıyayız. Karar yazamayan mahkemeyle karşı karşıyayız. Mahkemeyle karşı karşıyayız.” Verdiği kararı bir nevi sahte rapora çevirerek düzeltmeye çalışan, böyle bir yargılama olamaz, “Önemli bir davada bu çok yanlış. Hatalarını düzelteceklerdir” dedi.

‘BU CEZAYI KABUL ETMİYORUZ’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, mahkemenin verdiği cezanın siyasi olduğunu söyledi. Candan, “Sağlıksız kentleşme politikalarının büyük bir enkazı var. İnanılmaz mücadele ettik ama dinlemediler” diyerek sözlerine devam eden Candan, şunları kaydetti:

“Bilim ve teknolojinin değerinin ortaya çıktığı bir süreçte bize verilen ceza aslında kendi suçumuzu örtmekten başka bir şey değil. Suç yok. Biz plaket verdik. Birçok meslek kuruluşu bizden önce gazetecilere plaket verdi. . Bu, kaçak sarayın abartılmasıdır.” TOGO Towers’ta kiranın acısı bu. Biz de bu kararı not ediyoruz. Sorgulamalar, soruşturmalar, ihraçlar bizi durduramayacak. Mahkemenin aynı ve benzer durumlarda verdiği beraat kararları takdim edilmiş ancak somut değildir. Bunun siyasi bir karar olduğunu biliyoruz. Beş duruşma oldu.” Tiyatro oynandı. Biz de kamu hizmetlerinden men edildik. Bize ‘Sizin gibiler kamu hizmeti yapmasın’ demek istiyorlar. Yolumuza devam ediyoruz.Bizi bu çabadan kimse alıkoyamaz.O kaçak saray boşaltılacak.TOG O Kuleler yıkılacak.Biz bu ülkenin yıkımına şahidiz.Biz suçlanmıyoruz.Biz muhatabız değil. kurbanlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu