Haber

Epstein’ın ‘özel takviminden’ yeni isimler: Bill Gates, Woody Allen…

ABD’de çocuklara yönelik cinsel taciz ve fuhuş şebekesi kurmak suçlarından tutuklanan ve 10 Ağustos 2019’da cezaevinde hayatını kaybeden yatırım fonu milyarderi Jeffrey Epstein’ın ‘özel takvimi’ne ilişkin detaylar ABD basınına yansımaya devam ediyor.

Wall Street Journal (WSJ), Epstein’ın 2013-2017 ortasında yaptığı görüşmeleri ve Epstein ile teması olduğu tespit edilen kişilerin Epstein ile ne sıklıkta, nerede ve kaç kişiyle görüştüğünü gösteren Epstein takvimini inceledi. Onlar için ne tür ‘iyilikler’ yaptığını açıkladı.

ESKİ HAZİNE BAKANI EŞİNİN PROJESİ İÇİN 1 MİLYON DOLAR İSTEDİ

WSJ’nin paylaştığı yeni belgelere göre, eski ABD hazine bakanı ve Harvard Üniversitesi’nin eski başkanı Lawrence Summers, eşi Elisa New’in çevrimiçi şiir projesi için 1 milyon dolar bulmak üzere Epstein’a başvurdu. Nisan 2014’te Jeffrey Epstein’a bununla ilgili bir e-posta gönderen Summers’a yanıt veren Epstein, Massachusetts’teki bir gösteriye gelebileceklerini söyledi. Summers daha sonra Epstein’ı akşam yemeğine davet etti. Epstein ve Summers aynı yıl içinde birçok kez bir araya geldi.

Görüşmelerin basına yansımasının ardından çift adına açıklama yapan biz sözcü, Summers’ın ‘Epstein’ın mahkûm edilmesinin ardından Epstein ile temasa geçmekten derin üzüntü duyduğunu’, eşi New’in ise ‘pişmanlık duyduğunu’ belirtti. proje için Epstein’ın finansmanını kabul etmek. Sözcü, New’in kar amacı gütmeyen kuruluşunun daha sonra “fonun büyük bir kısmını seks ticaretine karşı çalışan bir gruba bağışladığını” söyledi.

BILL GATES’İN PARASINI EPSTEIN MI YÖNETTİ?

Dönemin John Tempton Foundation yöneticilerinden Barnaby Marsh da 2013-2017 yılları arasında Epstein ile birçok kez görüşen isimlerden biriydi. Sık sık evinde kahvaltı için bir araya gelen ve yaklaşık 20 kez bir araya gelen Marsh, “Onu (Epstein) o kadar çok milyarder tanıyordu ki… Kimse ‘Ona dikkat et’ demedi” dedi.

Marsh, Epstein’ın aralarında Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de bulunduğu kişileri ortada bir araya getirdiğini ve bu görüşmelerin güçlü bağışçıların karşılaştığı sorunları çözmeye yönelik olduğunu söyledi. Marsh’ın iddiasına göre Epstein, Bill Gates’in parasını yönetiyordu.

GATES’İN KONUŞMACI: BILL DERİN PİŞMANLIKTA

Gates’in bir sözcüsü, Epstein’ın Gates ile olan bağlarını yanlış beyan ettiğini ve Epstein’ın Gates’in parasını yönetmediğini söyledi. Sözcü, Gates’in Epstein ile “hayırsever nedenlerle” görüştüğünü belirtti.

Sözcü, “Bill’in daha önce birçok kez söylediği gibi, onunla tanıştığı için gücendi ve çok pişman oldu” dedi.

WOODY ALLEN: EPSTEIN YENİ SİNEMAYI İZLEMEK İSTER MİSİNİZ?

The WSJ’nin incelediği ‘özel takvim’de adı geçen isimlerden biri de yönetmen Woody Allen’dı. Takvime göre, Woody Allen ve Jeffrey Epstein 2014 ve 2015’te neredeyse ayda bir geldiler. Kasım 2012. Epstein da müsait olduğunu söyledi.

Belgeler ayrıca Epstein ve Allen’ın birkaç kez Epstein’ın evinde akşam yemeği yemeyi kabul ettiklerini ortaya çıkardı. Allen bu toplantılara eşi Soon-Yi Previn ile gitti.

Çiftin ismiyle ilgili açıklama yapan bir sözcü, çiftin Epstein ile aynı mahallede yaşadığını ve sık sık partilere davet edildiğini söyledi. Sözcü, bu toplantılarda her zaman başka konukların olduğunu belirtti. Sözcünün açıklamasına göre Allen, Epstein ile hiç iş görüşmesi yapmamış ve eşi olmadan Epstein ile hiç tanışmamıştı. (DIŞ HABERLER)

sebinkarahisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu