Haber

Zigana Tünel Rotası Nerede? Yeni Zigana Tüneli Uzunluğu Ne Kadar, Kaç Km?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun tüneli olan Zigana Tüneli ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Yeni tünel, 3 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle vatandaşların hizmetine açılacak. Gündemin öne çıkanları arasında yer alan Zigana Tüneli’nin uzunluğu ve güzergahı merak konusu oldu. Peki Zigana Tüneli güzergahı nerede? Yeni Zigana Tüneli ne kadar uzun, kaç kilometre?

Detaylar içeriğimizde…

Yeni Zigana Tüneli 3 Mayıs Çarşamba günü vatandaşların hizmetine açılacak. Tünel haberinin gündeme gelmesinin ardından araştırmalar hız kazandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Zigana Tüneli ile ilgili değerli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, “Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira, yılda toplam 272 milyon lira tasarruf edeceğiz. Yani her yıl 272 milyon lirayı halkımızın cebine, Hazinemize kazandıracağız. Proje sayesinde mevcut güzergahta 90 viraj ortadan kalktı.’ sözlerini kullandı.

Zigana Tüneli Kaç Km?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun ve dünyanın sayılı çift tüp karayolu tünellerinden biri olan Zigana Tüneli’nin toplam uzunluğu 14,5 kilometredir. 3 adet çift tüp tünelde imalat çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Zigana Tünel Rotası Nerede?

Bakan Karaismailoğlu, “Doğu Karadeniz’in en değerli ticaret merkezi olan Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan güzergahta yaptığımız Zigana Tüneli’ne bakmamız gerekiyor. Göremiyoruz. Zigana Tüneli’nin sadece Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum’u ilgilendiren bir proje olarak açılması İran ve Irak başta olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerinin Karadeniz’e ulaşması hayati önem taşıyor.’ açıklama yaptı.

Zigana Tüneli Yolu Ne Kadar Kısaltıyor?

Yaklaşık 1,5 buçuk saat süren Gümüşhane-Trabzon ortasındaki yol, hizmete açılacak Zigana Tüneli ile 30 dakikaya inecek.

Zigana Tüneli İle İlgili Detaylar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tünelin Trabzon’un ve bölge halkının ulaşımını kolaylaştıracağını belirtti. Proje sayesinde mevcut güzergahta 90 adet viraj ortadan kalktı. Yolun eğimi yüzde 7,7’den yüzde 3,3’e düştü ve yolun geometrisi güzelleşti. Güzergah 8 kilometre kısaldı ve seyahat süresi otomobiller için 30 dakikaya, ağır vasıtalar için 60 dakikaya düşürüldü.’ açıklamalarda bulundu.

yahsihan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu