Haber

PFDK’dan İrfan Can kararı: 2 maç ceza

ensonhaber.com

Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda Sivasspor’a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe 45+5’te İrfan Can Kahveci kırmızı kart gördü.

Kırmızı kart gören İrfan Can, PFDK’ya transfer oldu.

2 resmi maçtan men edildi

PFDK, İrfan Can Kahveci’nin cezasını açıkladı.

Kurul, sarı lacivertli oyuncuya 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Trabzonspor maçta yok

İrfan Can Kahveci lig maçlarında 4 maçtan az aldığı için ceza alacak. 27 yaşındaki futbolcu, Giresunspor ve Trabzonspor lig maçlarında forma giyemeyecek.

Kupa maçında oynayacak

Öte yandan İrfan Can, kupada 3 Mayıs’ta oynanacak Sivasspor maçında forma giyebilecek. Takımla birlikte Sivas’a gitmeyen tecrübeli futbolcu, daha sonra lider Ali Koç’un uçağıyla şehre gidecek.

futbol hocası ne diyor

Futbol Disiplin Talimatı’ndaki kurala göre bir futbolcu ilgili kategorideki maçlarda 4 maça kadar ceza alır. 4’ten fazla maç olan cezalar, kategoriye bakılmaksızın infaz edilir.

futbol eğitimi

Resmi maçtaki ihlalleri nedeniyle dört maça kadar oynama yasağı alan profesyonel futbolcular ve görevliler, ilgili resmi maç kategorisi dikkate alınarak kendi kategorilerinde cezalandırılır. Bu futbolcular ve görevliler ceza aldıkları kategori dışındaki maçlarda oynayabilmekte ve görev alabilmektedir.

Resmi müsabakadaki ihlalleri nedeniyle dört ve daha fazla müsabakadan men cezası alan profesyonel futbolcular ve hakemler, sonraki resmi maçlarda hangi kategoride olursa olsun idam edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu